5 jel, hogy legyengült az immunrendszerünk

2021. január 24.

Kapcsolódó tünetek:

immunrendszer gyengesége

Immunrendszerünk szervezetünk védelmezőjeként harcol az egészségünket fenyegető kórokozók ellen. Ha védelmi rendszerünk nem működik hibátlanul, azt számos jelből észre vehetjük. Mutatjuk, melyek ezek.

5 jel, hogy legyengült az immunrendszerünk

5 jel, hogy legyengült az immunrendszerünk

Kimerültség minden nap

Persze mindannyiunk életében vannak olyan időszakok, amikor erőnkön felül próbálunk teljesíteni akár a munkánkban, akár otthonunkban, és ez sokat kivehet belőlünk. Azonban amikor folyamatosan, napról napra kimerülten ébredünk fel, és ez a fáradtság végigkíséri egész napunkat, az pontosan azt jelezheti, hogy immunrendszerünk működésébe valami hiba csúszott, ideje lenne lassítanunk, és hagyni, hogy védelmi rendszerünk újra felépülhessen.

Gyakori megfázás

Sokunk számára az élet természetes része, hogy egyszer-egyszer elkapunk egy ártalmatlan náthát. Ilyenkor pár napig fújjuk az orrunkat, megiszunk pár meleg italt, majd lassan, de biztosan túl leszünk a bajon. Azonban, ha az állapot szinte általánosnak tekinthető életünkben, és megfázás megfázást követ, az nagy valószínűséggel azt jelenti, rés van a pajzsunkon. Ha folyamatosan betegnek érezzük magunkat, mindenképp keressük fel orvosunkat, mivel a sűrű megfázás egy súlyosabb, rejtett probléma tünete lehet.

Lassan gyógyuló sebek, sűrű fertőzések

Ha azt észleljük, hogy a bőrfelszínünkön esett sérülések gyógyulása a megszokottnál több időt vesz igénybe, igencsak valószínű, hogy akadozó immunrendszerünk áll a háttérben. A legyengült immunrendszer ugyanis nem képes olyan gyorsasággal és hatékonysággal felvenni a harcot a seb körül megjelenő baktériumok és fertőzések ellen, ahogy azt egészséges állapotában tenné. Ugyanez igaz akkor is, ha egy év alatt több mint 2 alkalommal kellett antibiotikumot szednünk valamilyen, szervezetünket támadó fertőzés miatt.

Hasfájós mindennapok

Az emésztőrendszerünk és bélrendszerünk tele van az egészségünkhöz és a jó közérzetünkhöz szükséges baktériumokkal. Ha ezek egyensúlyban vannak, akkor immunrendszerünk is kiegyensúlyozottan működik. Azonban, ha ez a harmónia felborul, számos kellemetlen következményben lehet részünk a hasmenéstől, a hányingeren és rosszulléten keresztül a bélfertőzésekig.    

Bőrproblémák

Testünk első védelmi vonala a kórokozókkal szemben a bőrünk. Nem meglepő hát, hogy kinézete, érzete és állapota tükrözheti azt is, ahogy másik védelmi vonalunk, vagyis immunrendszerünk érzi magát. A viszkető, száraz, kipirosodott vagy kiütéses bőr mind-mind valamilyen negatív változást sejtet, melyek némelyike immunrendszerünk meggyengülését jelezheti.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

5 dolog, amit nem kellene csinálnunk megfázáskor

5 dolog, amit nem kellene csinálnunk megfázáskor

Az influenza szezon a nyakunkon. Ilyenkor extra figyelmet igényel a megfázásunk, hogy ne csináljunk komolyabb bajt se magunknak, se másoknak. Nézzük most, mi az az 5 dolog, amit semmiképpen ne tegyünk meg betegen.

megfázás elleni tippek

6 tanács, hogy NE fázzunk meg

Íme a leghasznosabb megfázás elleni tippek!

Ezért vagyunk este rosszabbul betegség esetén

Ezért vagyunk este rosszabbul betegség esetén

Mostanában meg volt fázva, esetleg influenzás volt? Akkor biztosan Ön is tapasztalta, hogy estére sokkal rosszabbul érezte magát, mint a nap többi részében. Most megtudhatja, hogy ez miért van.

megfázás elleni tippek

Jelen lenni saját életünkben (x)

Csak azt tudnám minél többekkel megértetni: sokkal könnyebb az egészségünket megvédeni, mint betegségből felépülni.

Népszerű tévhitek az influenzáról 750

Népszerű tévhitek az influenzáról

Van, aki antibiotikumokat követel, amint kiderül, hogy influenzás, mások rettegnek a fertőzés elleni védőoltásoktól és egyesek szerint pedig ez a betegség egyáltalán nem is veszélyes. Az influenzával kapcsolatban számos tévhit terjed, össze is gyűjtöttük, melyek ezek!

Összes cikk Hónap témája témában