10 szokás egészséges családoknak karácsonyra is

10 szokás egészséges családoknak karácsonyra is
  1. Okos nassolás
A szülők könnyedén befolyásolhatják gyermekük étkezési szokásaikat, ezzel együtt pedig tanulmányi eredményüket is, ugyanis az egészséges ételek fogyasztása jótékony hatással van az agyuk működésére. Vásárláskor – főleg az ünnepek alatt – válasszunk tápláló és egészséges élelmiszereket a keksz, a csoki és a többi egészségtelen alternatíva helyett.

  1. Lassú étkezés
Egészségesen élő családok nagy hangsúlyt fektetnek a lassú és nyugodt étkezésre. Kapcsoljunk kellemes zenét, üljünk az asztal köré, és élvezzük ki minden falat ízét. Fontos, hogy ne faljuk az ételt, hanem jól rágjuk meg, ezzel is segítve az emésztést.
  1. Elektronikus készülékek kikapcsolása
A boldog és harmonikus családok gyakran szerveznek olyan programokat, amihez nincs szükség elektronikus készülékekre. Tény, hogy néha kellemes lehet együtt megnézni egy filmet, azonban nagyon lényeges, hogy többször válasszunk olyan időtöltést, melynél sokat tudunk egymással beszélgetni.
  1. Közös főzés
A közös családi főzés sokkal több annál, minthogy a konyhában felváltva kevergetjük az ételt. Az élelmiszerek közös beszerzésével kezdődik, majd az előkészületekkel és a főzéssel folytatódik, végül pedig egy kellemes közös étkezéssel végződik. Ezzel pedig igazán minőségi időt tudunk eltölteni egymással, miközben a gyerekek rengeteg információt kaphatnak az egészséges táplálkozásról is.
  1. Közös reggeli séták
Tény, hogy ezt a hétköznapokban nehéz kivitelezni, azonban hétvégén vagy szünidőben érdemes időt szánni rá, hiszen jótékony hatással van egészségünkre, továbbá a hangulatunk is jobb lesz tőle, enyhíti a szorongást, a depressziót, és serkenti az anyagcserét.
  1. Közös étkezés
Egy közös vacsora alkalmával igazán minőségi időt tudunk eltölteni egymással, hiszen ekkor nyugodtan leülünk, időt szánunk egymásra, az étkezésre, és átbeszéljük a nap történéseit. Természetesen akkor sincs semmi baj, ha a reggeli során tudunk csak közösen egy asztalhoz ülni, hiszen az a lényeg, hogy mindennap legyen egy ilyen étkezés, aminél minden családtag jelen van, és jól érzi magát.
  1. A boldogság fontosabb a tulajdonnál
A boldogság indirekt van jótékony hatással az egészségünkre, azonban tény, hogy a boldog gyerekek jobban teljesítenek az iskolában, a felnőttek a munkahelyen, ahogy a vidám emberek is könnyebben bocsátanak meg másoknak, és jobban értékelik azt, amijük van. A boldog családok nyitottabbak az egészséges életmód és a sportolás iránt is, ami pedig valóban pozitívan hat szervezetünkre.
  1. Családi tradíciók teremtése
Péntek esti társasozás, a vasárnapi ebéd együttes elkészítése vagy hétvégi mozizás… Teljesen mindegy, hogy mit találunk ki, a lényeg a közös időtöltés és az emlékek szerzése.
  1. Bocsánatkérés
A gyerekeknek mindig bocsánatot kell kérniük, ha valami rosszat csinálnak, azonban nagyon fontos, hogy ez a szülőkre is legyen érvényes. Ezáltal rengeteget tudunk tenni a szülő és gyermek közti jó kapcsolatért.
  1. Tévémentes nap
Válasszunk egy napot, amikor nem kapcsoljuk be a televíziót, hanem inkább beszélgetünk egymással, és kiélvezzük a tévémentes lét minden percét. Ezáltal nem csupán a kapcsolatunknak kedvezünk, de a lelkünkkel és a testünkkel is jót teszünk.
2020. november 8.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink