Tippek a menstruációs görcsök enyhítésére

Tippek a menstruációs görcsök enyhítésére

Kapcsolódó tünetek:

  1. Meleg
Az első utunk ne a gyógyszeres dobozhoz vezessen, inkább adjunk esélyt a jó öreg melegítőpárnának. A meleg hatására ellazulnak az izmaink, aminek következtében enyhülnek a fájdalmaink. De arra is ügyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba: a 40 Celsius-fokot ne lépjük túl.
  1. Fürdés
Egy jó meleg fürdő csodákra képes, hiszen nem csupán az izmaink lazulnak el, de mi magunk is. Ha szeretjük az illóolajokat, akkor nyugodtan tegyünk a vízhez egy kevés levendula- vagy orbáncfű olajat. Még akkor is próbáljuk beiktatni a fürdést, ha nem illik bele a napi ritmusunkba, hiszen rendkívül jó hatással lesz ránk.
  1. Levendula
A levendula olajat nem csupán a fürdővízhez érdemes adagolni, hiszen nyugtató és feszültségoldó hatását úgy is ki tudja fejteni, ha pár cseppet csepegtetünk a párnánkra. Vegyünk egy mély levegőt, és már kezdődhet is a lazulás, illetve a fájdalomcsillapítás.
  1. Mozgás
Noha könnyen lehet, hogy a menstruáció alatt nincs sok kedvünk sportolni, a mozgás csodákra képes, A mozgás ugyanis serkenti medencénk vérkeringését, aminek hatására elmúlnak, de legalábbis enyhülnek a görcsök. A jóga és a pilates erre a legalkalmasabb, de néha csak egy könnyű séta is segíthet.
  1. Akupresszúra
A fent említett módszereken kívül nyugodtan próbáljuk ki az akupresszúrát is, amely során naponta többször kb. 5 percig masszíroznunk kell testünk különböző pontjait. Amennyiben fájdalmat érzünk az egyik ponton, az időt csökkentsük egy percre. Próbáljuk ki például a hasunknál vagy a lábunknál. Ehhez keressük meg a köldökünk alatt egy kéznyire található érzékeny pontot, vagy a térdünk alatt egy kéznyire, a lábunk belső felén található részt, és masszírozzuk öt percig.
  1. Helyes étkezés
Ki gondolná, de a helyes étkezéssel még a menstruációs görcsöket is megelőzhetjük. A magnéziumban és kalciumban gazdag ételeknek ugyanis görcsoldó hatásuk is van. Együnk sok hüvelyest, mogyorót, napraforgómagot, spenótot, kemény sajtot és étcsokoládét.
2019. december 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek