Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

Terhességi csíkok – 5 tipp, hogy tüntessük el őket

Kapcsolódó tünetek:

Nem is kérdéses, hogy a gyermekünk teljes mértékben kárpótol minket minden egyes terhességi csíkért, ennek ellenére miért ne próbálhatnánk meg eltüntetni azokat?! Sok esetben nem szükséges azonnal plasztikai sebészhez rohannunk, ugyanis pár egyszerű trükkel javíthatunk a kialakult helyzeten. Az alábbi 5 tipp segíthet ebben!
  1. Citromlé
A citromlé nagyon savanyú, ami az ízlelőbimbóinknak lehet, hogy nem tetszik, viszont a bőrünknek annál inkább. A citrom levének természetes savtartalma ugyanis képes világosítani a terhességi csíkokon. Ehhez masszírozzuk be az érintett területet friss citromlével, 10 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel mossuk le. Ezt a folyamatot nyugodtan ismételjük meg naponta egyszer.
  1. Olívaolaj
Nem csupán a salátát lehet felturbózni egy kevés olívaolajjal, hanem a bőrünket is. Ez a csodaszer ugyanis még a terhességi csíkokon is képes világosítani. Magas nedvességtartalmának köszönhetően selymessé teszi a bőrt, továbbá erősíti azt. Használat előtt enyhén melegítsük meg az olajat, majd masszírozzuk át vele a bőrünket, és hagyjuk rajta 30 percig. Ezután mossuk le langyos vízzel.

  1. Tojásfehérje
Ki gondolná, de a tojásfehérje tényleg hatékony a terhességi csíkokkal szemben? Pedig a benne található protein képes halványítani a csíkokon. Ehhez addig verjük a fehérjét, amíg enyhén habos nem lesz, majd dörzsöljük be vele az érintett területeket, 15 percig hagyjuk hatni, végül mossuk le vízzel. Utána mindenféleképp használjunk hidratálókrémet vagy egy kevés olívaolajat, ugyanis a tojásfehérje kiszárítja a bőrünket.
  1. Aloe vera
Természetesen a hidratálók egyik csodaszere, az aloe vera, sem hiányozhat a felsorolásból. Az aloe vera nem csupán pótolja a bőr elvesztett nedvességét, hanem gyógyítja és megnyugtatja a sérült bőrfelületet, aminek köszönhetően kivilágosodnak a sötét csíkok. Ehhez nyomkodjuk ki a növényből az aloe vera gélt, kenjük be vele a bőrünket, és 10 percig hagyjuk hatni. Ezután mossuk le vízzel. Naponta ismételjük meg a kezelést.
  1. Cukor
A cukorból készült bőrradír eltünteti az elhalt hámsejteket, aminek következtében könnyebben képes regenerálódni a bőr. Épp ezért rendkívül hatékony a cukorból és olívaolajból készített paszta a terhességi csíkok ellen. Az elkészített kencével jól dörzsöljük át a bőrünket, majd 5 percig hagyjuk hatni. Ezáltal serkentjük a vérkeringést, aminek hatására halványulnak a csíkok.
2019. július 15.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek