Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

2018. április 1.

Sokakban felmerül a kérdés, vajon a baba törlőkendők nem veszélyesek? Naponta többször is érintkeznek az érzékeny bababőrrel és vegyszerekkel vannak átitatva. Mégis használatuk szinte nélkülözhetetlen a csecsemők gondozása során.

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

A babatörlőkendők változó minőségben, összetétellel és csomagolásban érhetőek el, és ha megfelelően használják őket, a legtöbb babaápolási cikkhez hasonlóan biztonságos és higiénikus termékek. Mivel ezeket zárt műanyag csomagokban forgalmazzák, és kizárólag egyszer használhatóak, nagy szerepet játszanak a baba higiéniájának megteremtésében. Vannak viszont bizonyos kockázatok, melyek a helytelen használat és tárolás miatt fennállhatnak.

A helyes használaton sok múlik!

A babatörlőkendők biztonságos használatának egyik kulcsa az, hogy megismerjük helyes felhasználásukat és korlátaikat. A legtöbb babaápolási cikk fő összetevője az alkohol, amelyet mesterséges illatanyagok és egyéb vegyi anyagok kísérnek, amelyek megvédik a törlőkendőt a kórokozóktól. Bár az alkoholnak van némi antibakteriális tulajdonsága, a bébi törlőkendők nem képesek megölni minden baktériumot vagy vírust. Éppen ezért ne használjon törlőkendőt tisztálkodás helyett! Használjon antibakteriális fertőtlenítőt hogy sterilizálja a pelenkázót és a kezét, mielőtt a törlőkendőhöz nyúl! Ha csak tiszta kézzel nyúl a törlőkendőkhöz megállíthatja a baktériumok terjedését.

A baba ne vegye a szájába, a törlőkendő nem ehető!

Soha ne hagyja, hogy a baba a szájába vegye a törlőkendőt! A baba természetes ösztöne, hogy a szájába gyűr mindent, amit talál. Mivel a törlőkendő befér a baba szájába, fulladásveszélyt jelenthet! Ezenkívül az alkohollal és a vegyi anyagokkal átitatott kendők szájba vételétől a baba megbetegedhet.

Vásároljon jó minőségű, antiallergén baba törlőkendőt, hogy a legnagyobb biztonságot nyújthassa gyermekének!

Ne feledkezzen meg a vízről! Ha teheti, pelenka cserénél válasszuk elsőként a vizes lemosást!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Léteznek olyan törlőkendők is, melyek csak vízzel nedvesítettek, ezek használata esetén kisebb az esély a különböző allergiás bőrkiütések kialakulására.

Bőrápolás a fűtési szezonban

Bőrápolás a fűtési szezonban

A fűtési szezonban kiemelten fontos bőrünk helyes ápolása, hiszen a száraz levegő nagy kárt tehet benne.

Bőrvilágosítás – Miért jó, és hogyan csináljuk?

Bőrvilágosítás – Miért jó, és hogyan csináljuk?

Önbarnítókról már mindannyian hallottunk, és termékek százaival találkoztunk az üzletek polcain. A bőrvilágosítás viszont biztosan ismeretlenebbül cseng a fülünknek, és sokan gondolkodhatnak el: mi is ez? És mire jó?

Milyen az egészséges alsónemű

Milyen az egészséges alsónemű?

Tényleg nem ajánlott tangát hordani? Melyik anyag a legjobb? Mi a helyzet az alakformáló bugyikkal? Más fazont kell felvennünk sportoláshoz, mint egyéb tevékenységeinkhez? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat az egészséges fehérneműről!

Mivel és hogyan mossuk kisbabánk haját?

Mivel és hogyan mossuk kisbabánk haját?

Egy kisbaba fejbőre a többi bőrfelületéhez hasonlóan nagyon érzékeny, így különleges ápolásra van szüksége.

szmogriadó

Így vigyázzunk szmogriadó idején egészségünkre és bőrünkre

Az egészségünk is romlik, ha a levegő minősége gyengül, vagy szmogriadó van érvényben. A légszennyezés hatásai személy szerinti érzékenységi szintünktől függően változnak. Van, akire gyengébben és van, akire erősebben hatnak.

Összes cikk Baba-mama, gyermeknevelés témában