Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

2018. április 1.

Sokakban felmerül a kérdés, vajon a baba törlőkendők nem veszélyesek? Naponta többször is érintkeznek az érzékeny bababőrrel és vegyszerekkel vannak átitatva. Mégis használatuk szinte nélkülözhetetlen a csecsemők gondozása során.

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

A babatörlőkendők változó minőségben, összetétellel és csomagolásban érhetőek el, és ha megfelelően használják őket, a legtöbb babaápolási cikkhez hasonlóan biztonságos és higiénikus termékek. Mivel ezeket zárt műanyag csomagokban forgalmazzák, és kizárólag egyszer használhatóak, nagy szerepet játszanak a baba higiéniájának megteremtésében. Vannak viszont bizonyos kockázatok, melyek a helytelen használat és tárolás miatt fennállhatnak.

A helyes használaton sok múlik!

A babatörlőkendők biztonságos használatának egyik kulcsa az, hogy megismerjük helyes felhasználásukat és korlátaikat. A legtöbb babaápolási cikk fő összetevője az alkohol, amelyet mesterséges illatanyagok és egyéb vegyi anyagok kísérnek, amelyek megvédik a törlőkendőt a kórokozóktól. Bár az alkoholnak van némi antibakteriális tulajdonsága, a bébi törlőkendők nem képesek megölni minden baktériumot vagy vírust. Éppen ezért ne használjon törlőkendőt tisztálkodás helyett! Használjon antibakteriális fertőtlenítőt hogy sterilizálja a pelenkázót és a kezét, mielőtt a törlőkendőhöz nyúl! Ha csak tiszta kézzel nyúl a törlőkendőkhöz megállíthatja a baktériumok terjedését.

A baba ne vegye a szájába, a törlőkendő nem ehető!

Soha ne hagyja, hogy a baba a szájába vegye a törlőkendőt! A baba természetes ösztöne, hogy a szájába gyűr mindent, amit talál. Mivel a törlőkendő befér a baba szájába, fulladásveszélyt jelenthet! Ezenkívül az alkohollal és a vegyi anyagokkal átitatott kendők szájba vételétől a baba megbetegedhet.

Vásároljon jó minőségű, antiallergén baba törlőkendőt, hogy a legnagyobb biztonságot nyújthassa gyermekének!

Ne feledkezzen meg a vízről! Ha teheti, pelenka cserénél válasszuk elsőként a vizes lemosást!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Léteznek olyan törlőkendők is, melyek csak vízzel nedvesítettek, ezek használata esetén kisebb az esély a különböző allergiás bőrkiütések kialakulására.

Csecsemőkori ekcéma

Csecsemőkori ekcéma

Az ekcéma rengeteg kellemetlen pillanatot okoz a csöppségeknek, hiszen bőrük nem csupán rettentően viszket, de be is gyullad. Lássuk, hogy pontosan mi is ez a betegség, illetve mit tehetünk ellene.

A 10 legjobb természetes vízhajtó

A 10 legjobb természetes vízhajtó

Rengetegen panaszkodnak vízlerakódásokra, és bármit megtennének, hogy végre megszabaduljanak ezektől. Az alábbi 10 élelmiszer pont ebben tud segíteni, mindegyik remek vízhajtó.

A bőr ápolása napozás után

Az óvatos napozás nem árt, de a fényvédelemmel nem ér véget a bőrápolás!

Házi praktikák a nyár betegségeire

Bosszantó strandbajok – Mit tegyünk és mit ne?

Nyáron különösen várjuk azokat a lehetőségeket, amikor a munkát magunk mögött hagyva egy fél napra, hétvégére vagy szerencsés esetben egy-két hétre a napon sütkérezve, vagy a vízben lebegve élvezhetjük a gondtalan kikapcsolódást.

A napozás szabályai nyaralás alatt

A napozás szabályai nyaralás alatt

Hurrá, itt a nyár, és csomagolhatjuk is a bőröndöt! A nyári ruhácskák, kedvenc strandpapucsunk vagy egy izgalmas könyv mellett azonban ne feledkezzünk meg a fényvédelem fontosságáról sem. Mutatjuk, mit érdemes észben tartanunk.

Összes cikk Baba-mama, gyermeknevelés témában