Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

2018. április 1.

Sokakban felmerül a kérdés, vajon a baba törlőkendők nem veszélyesek? Naponta többször is érintkeznek az érzékeny bababőrrel és vegyszerekkel vannak átitatva. Mégis használatuk szinte nélkülözhetetlen a csecsemők gondozása során.

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

Nem terjesztenek fertőzést a nedves törlőkendők?

A babatörlőkendők változó minőségben, összetétellel és csomagolásban érhetőek el, és ha megfelelően használják őket, a legtöbb babaápolási cikkhez hasonlóan biztonságos és higiénikus termékek. Mivel ezeket zárt műanyag csomagokban forgalmazzák, és kizárólag egyszer használhatóak, nagy szerepet játszanak a baba higiéniájának megteremtésében. Vannak viszont bizonyos kockázatok, melyek a helytelen használat és tárolás miatt fennállhatnak.

A helyes használaton sok múlik!

A babatörlőkendők biztonságos használatának egyik kulcsa az, hogy megismerjük helyes felhasználásukat és korlátaikat. A legtöbb babaápolási cikk fő összetevője az alkohol, amelyet mesterséges illatanyagok és egyéb vegyi anyagok kísérnek, amelyek megvédik a törlőkendőt a kórokozóktól. Bár az alkoholnak van némi antibakteriális tulajdonsága, a bébi törlőkendők nem képesek megölni minden baktériumot vagy vírust. Éppen ezért ne használjon törlőkendőt tisztálkodás helyett! Használjon antibakteriális fertőtlenítőt hogy sterilizálja a pelenkázót és a kezét, mielőtt a törlőkendőhöz nyúl! Ha csak tiszta kézzel nyúl a törlőkendőkhöz megállíthatja a baktériumok terjedését.

A baba ne vegye a szájába, a törlőkendő nem ehető!

Soha ne hagyja, hogy a baba a szájába vegye a törlőkendőt! A baba természetes ösztöne, hogy a szájába gyűr mindent, amit talál. Mivel a törlőkendő befér a baba szájába, fulladásveszélyt jelenthet! Ezenkívül az alkohollal és a vegyi anyagokkal átitatott kendők szájba vételétől a baba megbetegedhet.

Vásároljon jó minőségű, antiallergén baba törlőkendőt, hogy a legnagyobb biztonságot nyújthassa gyermekének!

Ne feledkezzen meg a vízről! Ha teheti, pelenka cserénél válasszuk elsőként a vizes lemosást!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Léteznek olyan törlőkendők is, melyek csak vízzel nedvesítettek, ezek használata esetén kisebb az esély a különböző allergiás bőrkiütések kialakulására.

A bőr ápolása napozás után

Az óvatos napozás nem árt, de a fényvédelemmel nem ér véget a bőrápolás!

Házi praktikák a nyár betegségeire

Bosszantó strandbajok – Mit tegyünk és mit ne?

Nyáron különösen várjuk azokat a lehetőségeket, amikor a munkát magunk mögött hagyva egy fél napra, hétvégére vagy szerencsés esetben egy-két hétre a napon sütkérezve, vagy a vízben lebegve élvezhetjük a gondtalan kikapcsolódást.

A napozás szabályai nyaralás alatt

A napozás szabályai nyaralás alatt

Hurrá, itt a nyár, és csomagolhatjuk is a bőröndöt! A nyári ruhácskák, kedvenc strandpapucsunk vagy egy izgalmas könyv mellett azonban ne feledkezzünk meg a fényvédelem fontosságáról sem. Mutatjuk, mit érdemes észben tartanunk.

A csalánról általában

A csalánról általában

A csalánról leginkább rossz emlékeink vannak, így arról gyakran megfeledkezünk, hogy mennyi pozitív hatása is van. Ismerjük meg közelebbről ezt a különleges növényt!

Mi mindenre jó az aloe vera?

Mi mindenre jó az aloe vera?

Az aloe vera egy nagyon kedvelt növény, amit nem csak különleges kinézetének köszönhet, hanem számos pozitív hatásának is. Ezeket gyűjtöttük egybe cikkünkben.

Összes cikk Baba-mama, gyermeknevelés témában