Mérgező növények az otthonunkban, amik bajt okozhatnak

Mérgező növények az otthonunkban, amik bajt okozhatnak

Kapcsolódó tünetek:

A kisgyermekek számára a világ felfedezésének legáltalánosabb módja, hogy mindent a szájukba vesznek, megkóstolnak. Éppen ezért nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen mérgező és veszélyes anyagokat tartunk –akár a tudtunkon kívül – az otthonunkban. A listát a gyógyszerek és a háztartási vegyszerek vezetik, ezért ezeket tároljuk gyermekeink által hozzá nem férhető helyen! Ezen kívül a lakásban és a teraszon, kertben tartott növényeket is érdemes górcső alá venni, és amelyik mérgező, azt elajándékozni, eltávolítani vagy elkeríteni.

Számos olyan közkedvelt vadon termő, vagy dísznövény található a kertekben, melyek színes levelei, virágai, bogyói különösen vonzóak a gyermekek számára, a gombákról nem is beszélve. Ez utóbbiakat saját gyűjtés esetén csak akkor fogyasszuk, ha előtte gombaszakértővel bevizsgáltattuk! Minél előbb tanítsuk meg a gyermekeknek, hogy semmit se egyenek meg, amit a kertben találnak. Nézzünk utána, hogy milyen növények találhatóak a kertünkben és a környékünkön, tájékozódjunk szakkönyvekből, az internetről vagy kérjük szakember tanácsát!

A kertben leggyakrabban előforduló mérgező növények és a veszélyes szobanövények:

  • Sisakvirág, gyöngyvirág, hóvirág, kikerics, gyűszűvirág, szellőrózsa, labdarózsa
  • Leander, aranyeső, lilaakác, maszlag, borostyán, lonc, tuja, kecskerágó, fagyal, ecetfa, madárbirs, tiszafa, vadgesztenye, labdarózsa, nadragulya, angyaltrombita
  • Szobanövények: ciklámen, mikulásvirág, fikusz, könnyező pálma, anyósnyelv
2017. február 28.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek