Fejfájás? Ne hagyd, hogy az utatokba álljon!

Fejfájás? Ne hagyd, hogy az utatokba álljon!

Kapcsolódó tünetek:

Biztosan te is tapasztaltál már fejfájást életed során, de azt tudtad, hogy a fejfájások októl és erősségtől függően különböző kategóriákba sorolhatók?

A fejfájásnak ugyan sosem örülünk, azonban a nyári időszakban, nyaralás alatt kifejezetten bosszantó lehet a felbukkanása. Ilyenkor segíthet a Nurofen Rapid Forte 400 mg lágy kapszula, amely 2x gyorsabban szívódik fel1 és akár 8 órán át hat – így nyugodtan élvezheted a nyári vakációzást és feltöltődést!

Miért fáj a fejem? - ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, ha fejfájásról van szó. A fejfájás okának ismerete nagyon fontos, mert ettől függően állapítható meg a specifikus kezelés.

Ha kíváncsi vagy rá miért fáj a fejed akkor, íme néhány lehetséges enyhébb kiváltó ok:

  • fáradtság;
  • nem megfelelő fényviszonyok;
  • kávéfogyasztás;
  • dohányzás.

HOGYAN LEHET MEGELŐZNI A FEJFÁJÁST?

  • Pihenj eleget, aludj legalább 8 órát minden éjszaka!
  • Tarts kiegyensúlyozott étkezési szokásokat és ne hagyd ki a nap fontos étkezéseit!
  • Mozogj minden nap! Még a 30 perces séta is nagyon hasznosnak bizonyul.
  • Próbáld csökkenteni vagy megszüntetni a kávéfogyasztást!

FEJFÁJÁS KEZELÉSE

  • Pihenj! Ha elfoglalt vagy fáradt vagy, akkor a relaxációs technikák, például a meditáció vagy az egyszerű légzőgyakorlatok segíthetnek csökkenteni a stresszt és az izomfeszültséget. Segítenek a munka és a magánélet közötti egyensúly fenntartásában is. A barátokkal töltött idő vagy néhány perc alvás visszaállíthatja a stressz szintjét a normális szintre.
  • Masszírozd a fejed! Próbáld meg egy könnyű masszázzsal megnyugtatni és ellazítani a fej és a nyak izmait. A masszázs hozzájárul az endorfinok szintjének emelkedéséhez is, amely vegyületek hozzájárulnak a közérzet javulásához.
  • Fontold meg fájdalomcsillapító bevételét! Ha úgy érzed, hogy fejfájásod akadályoz a mindennapi tevékenységek elvégzésében, ne feledd, hogy a fájdalomcsillapítók segíthetnek a fájdalom csökkentésében! Válaszd a  Nurofen Rapid Forte 400 mg lágy kapszulát, amely nemcsak 2x gyorsabban szívódik fel a bevont tablettáinkhoz képest, hanem akár 8 órán át hat és közvetlenül a fájdalom forrását célozza meg! Mindezek mellett a vény nélkül kapható ibuprofén tartalmú gyógyszerkészítmények piacán, a Nurofen Rapid Forte 400 mg maximális hatóanyag-tartalommal bír, hogy te is a maximumot hozhasd ki a napodból!

 

MÍTOSZOK A FEJFÁJÁSRÓL

A migrén a fejfájás leggyakoribb formája

Valójában a tenziós fejfájás a leggyakoribb fejfájás típus. Az erős fényekkel, zajjal és stresszel járó modern életstílusnak köszönhetően igen gyakori az előfordulása, így valószínűleg neked sem ismeretlen ez a fejfájás, mely tompa fájdalommal jár a fej mindkét oldalán.

Ha ilyen típusú fejfájást érzel, vedd fontolóra a fájdalom forrásának a megcélzását fájdalomcsillapítóval, például a Nurofen Rapid Forte 400 mg lágy kapszulával.

Csak a felnőtteknek fáj a feje

A fejfájás nem csak a felnőtteket érinti. A gyermekeknek is fájhat a feje, a feszültségtől is - csak az a különbség, hogy nem tudják megmondani, különösen a kisgyermekek. Habár sokszor nem komoly a fejfájás, fontos odafigyelni a gyermekek fejfájására, és ha súlyos vagy rosszabbodik, orvoshoz fordulni vele.

A migrén csak a fejfájás egyik súlyos formája

Nem egészen így van. A migrén ugyanis eltér a többi fejfájástól. Valójában ez egy neurológiai zavar és általában sokkal rosszabbul érzi tőle magát az ember, mint a tenziós fejfájástól.

Ha migrénben szenvedsz, egyéb tüneteid is lehetnek, például hányinger és fényérzékenység. Látásproblémáid is lehetnek, amit aurának neveznek és villanó fényeket vagy cikk-cakkos vonalakat láthatsz.

Csak a nők tapasztalnak visszatérő fejfájást

Tudod mit? Mindnyájunknak lehet visszatérő fejfájása. A cluster (halmozott rohamokban jelentkező) fejfájás főleg a fiatal férfiak betegsége. Ez a fejfájás arról kapta a nevét, hogy csoportokban vagy clusterekben jelentkezik évente egyszer vagy kétszer, nagyjából ugyanabban az időben, és akár heteken át is tart. A fájdalmat általában a szeme mögött vagy a fej oldalán érzi az ember. Erőteljesen és váratlanul kezdődik.

 

1 2x gyorsabban szívódik fel a Nurofen bevont tablettákhoz képest.

Ez a cikk tájékoztató jellegű, és nem az orvosi tanácsok helyettesítésére szolgál. Az ezeken a weboldalakon bemutatott információk nem a kezelés diagnosztizálására szolgálnak. Minden egészségügyi kérdésben mindig forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez!

Források

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Nurofen Rapid Forte 400 mg lágy kapszula. Vény nélkül kapható ibuprofén tartalmú gyógyszerkészítmény.

Forgalmazó: Reckitt Benckiser Kft. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. Tel.: (+36) 1 250 8399 E-mail: consumerhealth_hu@reckitt.com RKT-M-66069

 

Támogatott tartalom: Reckitt Benckiser Kft. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146.
2024. augusztus 1.
2024. augusztus 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink