Így ápolja bőrét a nagy melegben!

2017. május 31.

Kapcsolódó tünetek:

száraz arcbőr, száraz bőr

Bevált módszerek, amelyek segítenek bőre szépségének megőrzésében.

A nagy meleg az egész szervezetet megviseli, de a forróságtól és az erős napsütéstől bőrünket is fokozottan védeni kell. Az alábbi módszerek garantáltan segítenek, hogy kültakarónk nyáron is egészséges és ragyogó maradjon.

Hidratálás

A megfelelő hidratálás a szép bőr alapja. Ennek hiányában kiszárad és annak kellemetlen tünetei lehetnek. Nyárra mindig könnyedebb állagú, vizes alapú krémeket válasszunk, melyek a bőr vízraktárait töltik fel és nem tömítik el a pórusokat! Jó szolgálatot tesznek a termálvizet tartalmazó arcpermetek is, hiszen ezek nem csak hidratálnak, de hűsítenek is. Sose feledkezzünk meg a belső hidratálásról, mert a csodakence is hatástalan marad, ha szervezetünk vízhiánnyal küzd. Ne feledjük, hogy bőrünk csak akkor lesz szép és üde, ha testünkkel is törődünk! A kellő mennyiségű folyadék fogyasztás és a szükséges vitaminok bevitele elengedhetetlen a szép és feszes bőrhöz!

Arctisztítás

Nyár beköszönte előtt mindenképpen keressük fel kozmetikusunkat, aki alaposan kitisztítja a pórusokat, eltávolítja a mitesszereket. Erre azért van szükség, mert az eltömődött pórusok a melegben könnyebben begyulladhatnak és napozás során maradandó foltot hagyhatnak a bőrön. Hetente radírozzuk át az arcunkat és az egész testünket, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől és szebben barnuljunk!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Napi rutin

Nyáron különösen fontos az alapos arctisztítási rutin. Reggel és este használjunk micellás arclemosó- és sminkeltávolító kozmetikumot, és a nap folyamán többször töröljük át az arcbőrünket lemosó kendővel, vagy mossunk gyakran arcot, hogy megtisztítsuk a portól és az izzadságtól. Ezáltal megelőzhetjük, hogy eltömődjenek a pórusok és kialakuljanak a nem kívánt mitesszerek, valamint pattanások. Hetente többször használjunk hűsítő-tápláló arcpakolást, amely segíti a bőrt a napozás utáni regenerálódásban.

Feszesítés

A hideg-meleg váltakozó zuhany az év minden időszakában jót tesz a bőrünknek, de nyáron különösképpen ajánlott. Ennek köszönhetően a bőrünk felfrissül és rugalmasabbá válik, így a narancsbőr is halványulhat!

Testápolás

Ne csak az arcbőrünk hidratáltságáról gondoskodjunk! A testápolás ugyanolyan fontos! Válasszunk könnyed krémeket, amelyek nem túl zsírosak és hamar felszívódnak a bőrben, valamint mélyen hidratálnak! Használjunk holt-tengeri ásványi anyagokat tartalmazó tusfürdőt és testápolót, hetente egyszer pedig dörzsöljük át a testünket olvíaolajos-sós ápoló-radírozó keverékkel, amit otthon, mi magunk is össze tudunk állítani.

Lábápolás

A lábaink hidratálása nyáron fontosabb, mint más időszakban, mivel ilyenkor minden apró bőrhiba szembetűnőbb. A lábunk, illetve a talpunk bőre is hamarabb kiszárad a meleg idő során, hiszen ilyenkor sokkal több külső hatásnak van kitéve. Ezért esténként tisztítsuk meg a bőrünket, majd hidratáljuk megfelelő módon. A hűtő testpermetek és kimondottan lábápolást szolgáló készítmények használata is ajánlott a forró időszakban, ha szeretnénk, hogy szép és ápolt legyen a bőrünk.

Napozás előtt

A napozás előtt mindenképpen tisztítsuk meg a bőrünket. Használjunk testradírt, vagy testradíros tusfürdőt, amelynek segítségével megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől. Napozás előtt közvetlenül ne használjunk testápolót, csak naptejet. A napfürdőzés után viszont krémezzük be alaposan bőrünket a kedvenc testápolónkkal, a legjobb, ha olyat választunk, amely bőrnyugtató hatású! A napozás ideje alatt nem érdemes sem sminket, sem pedig parfümöt használnunk, mert a sminktől eltömődhetnek az arcbőr pórusai, így kialakulhatnak a nem kívánt mitesszerek és pattanások, a parfüm pedig foltot hagyhat a bőrön. Ha ragaszkodunk némi sminkhez, válasszunk kifejezetten erre a célra kifejlesztett termékeket!

Fényvédelem

Megfelelő fényvédelem nélkül soha ne menjünk napra, mert a bőrünk maradandó károsodást szenvedhet! Az arcunkra használjunk külön az arc érzékeny bőrére kifejlesztett fényvédő naptejet, napozó spray-t, mely amellett, hogy véd, hidratál is. Különösen a déli órákban nagyon magas a leégést okozó UV sugárzás, akár tíz perc alatt is leéghetünk. A szép, egyenletes barna bőrszínt akkor érhetjük el, ha a fokozatosság mellett döntünk.

Gyógyvizek egészségügyi problémákra

Hazánkban szerencsére számos helyen elérhető nagyon sokféle gyógyvíz, melyek kedvező egészségügyi hatásait régóta ismerjük. Legyen szó fogyasztásról vagy csak kellemes fürdőzésről, ezek a vizek több betegség vagy tünetegyüttes kezelésekor olyan pluszt jelenthetnek, amivel csak jól járunk. De melyik vizet milyen betegség esetén alkalmazzuk?

Nyári babaápolási ABC

A csecsemők, kisgyermekek bőre extrém módon érzékeny, melynek ápolása, óvása a nyári időszakban kiemelt figyelmet érdemel. Nem csak a napsugárzás elleni védelemre, az izzadás okozta következmények kivédésére, hanem a pelenka által fedett bőrfelület épségére is ügyelnünk kell.

Folyadékpótlás nyáron – Mit, mikor és mennyit igyunk?

A folyadékpótlás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Legfőképp a nyári, forró hónapok alatt kell erre a leginkább odafigyelnünk. Körbejártuk: mikor, mit és mennyit ajánlott innunk.

Így hidratálja szervezetét futás közben!

A 7 legfontosabb tudnivaló a hidratációval kapcsolatban, ha a futást választjuk.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

Összes cikk Életmód témában