Allergia és terhesség

2016. augusztus 17.

Tévhit, hogy várandósság alatt tilos gyógyszert szedni!

A  terhesség alatt történő kezelések során, bizonyos gyógyszerek esetleges magzatkárosító hatása miatt, körültekintőnek kell lenni.

Az egyik legegyszerűbb, amit tehetnek a kismamák, ha kerülik a számukra ismert allergiás tényezőket, így a dohányfüstöt, a penészgombát, a poratkát, illetve a háziállatokat.

Az allergiában szenvedő várandósnak fel kell keresnie a szakorvost, hogy megbeszéljék a további kezelési lehetőségeket és az addigi gyógyszeres terápiát a terhességhez igazítsák.

Nem gyógyszer, mégis segít

A légúti allergiások esetében az esetek többségében legfőképp a belélegzett levegő a közvetítő közeg, így pollenallergia esetén célszerű a lakóhelyiségbe pollenszűrős légkondicionálót beszerezni, ez nem engedi a lakótérbe jutni az allergéneket. Fontos lenne a Hepa-szűrős, illetve víztartályos porszívók használata is. Pollenallergiás várandós nőknek nem javasoltak allergiás időszakban az erdei séták sem.

Egyedi tixotróp formulának köszönhetően a Prevalin Allergia gyorsan és hatékonyan enyhíti a szénanátha (allergiás rhinitis) tüneteit, nem tartalmaz gyógyszert és tartósítószert, várandós és szoptató kismamák is használhatják.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A kezeletlen asztma veszélyes a magzatra

A nem, illetve rosszul kezelt asztma következtében kialakuló kóros állapot miatt  a magzati károsodás rizikója  nagyobb, mint a gyógyszerek alkalmazása, ugyanis a kezeletlen betegség az anyai vér oxigéntartalmának csökkenését vonhatja maga után, így a magzat vérébe is kevesebb oxigén jut. Ez károsan hat a magzat fejlődésére, alacsony születési testsúlyhoz vezethet, és ronthatja az életesélyeit is.

A terápia során  az inhalációs készítményeket részesítik előnybe.  Az asztmában szenvedő várandós rendszeres tüdőgyógyászati ellenőrzése szükséges.

Ha a várandós nő ételallergiában szenved

A leggyakrabban liszttel, tejjel és tojással szemben fennálló allergiával találkozhatunk. Ételallergiában szenvedők kismamák amennyire csak lehetséges, kerüljék az érintett élelmiszert.

A rovarcsípés allergia – 7 dolog, amit tudni kell róla!

Rovarcsípés allergiát hazánkban leginkább a méhek és a darazsak csípése válthat ki.

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

A macskaallergiáról még mindig sok féligazság és tévhit kering, pedig a betegség a legtöbbször előforduló állatallergiák közé tartozik. Összeszedtük, kik az allergia érintettjei, hogy alakul ki a betegség, melyek a tünetei, és azok kezelhetők-e.

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Bedugult, kipirosodott orr, viszkető szemek – ezek a pollenallergia leggyakoribb tünetei, melyeken gyógyszerekkel vagy egy speciális immunterápiával lehet enyhíteni.

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

Évről évre egyre több az allergiás, ennek ellenére a legtöbben csak keveset tudunk immunrendszerünk ezen reakciójáról. Ebből adódóan összegyűjtöttük a legalapvetőbb kérdéseket és válaszokat.

Krónikus csalánkiütés és kezelése

Krónikus csalánkiütés és kezelése

A csalánkiütés, vagy más néven urticaria jelenleg a lakosság közel 20 százalékát érintő allergiás bőrbetegség. A csalánkiütés oka a hisztamin felszabadulása a bőrben.