Allergia és terhesség

2016. augusztus 17.

Tévhit, hogy várandósság alatt tilos gyógyszert szedni!

A  terhesség alatt történő kezelések során, bizonyos gyógyszerek esetleges magzatkárosító hatása miatt, körültekintőnek kell lenni.

Az egyik legegyszerűbb, amit tehetnek a kismamák, ha kerülik a számukra ismert allergiás tényezőket, így a dohányfüstöt, a penészgombát, a poratkát, illetve a háziállatokat.

Az allergiában szenvedő várandósnak fel kell keresnie a szakorvost, hogy megbeszéljék a további kezelési lehetőségeket és az addigi gyógyszeres terápiát a terhességhez igazítsák.

Nem gyógyszer, mégis segít

A légúti allergiások esetében az esetek többségében legfőképp a belélegzett levegő a közvetítő közeg, így pollenallergia esetén célszerű a lakóhelyiségbe pollenszűrős légkondicionálót beszerezni, ez nem engedi a lakótérbe jutni az allergéneket. Fontos lenne a Hepa-szűrős, illetve víztartályos porszívók használata is. Pollenallergiás várandós nőknek nem javasoltak allergiás időszakban az erdei séták sem.

Egyedi tixotróp formulának köszönhetően a Prevalin Allergia gyorsan és hatékonyan enyhíti a szénanátha (allergiás rhinitis) tüneteit, nem tartalmaz gyógyszert és tartósítószert, várandós és szoptató kismamák is használhatják.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A kezeletlen asztma veszélyes a magzatra

A nem, illetve rosszul kezelt asztma következtében kialakuló kóros állapot miatt  a magzati károsodás rizikója  nagyobb, mint a gyógyszerek alkalmazása, ugyanis a kezeletlen betegség az anyai vér oxigéntartalmának csökkenését vonhatja maga után, így a magzat vérébe is kevesebb oxigén jut. Ez károsan hat a magzat fejlődésére, alacsony születési testsúlyhoz vezethet, és ronthatja az életesélyeit is.

A terápia során  az inhalációs készítményeket részesítik előnybe.  Az asztmában szenvedő várandós rendszeres tüdőgyógyászati ellenőrzése szükséges.

Ha a várandós nő ételallergiában szenved

A leggyakrabban liszttel, tejjel és tojással szemben fennálló allergiával találkozhatunk. Ételallergiában szenvedők kismamák amennyire csak lehetséges, kerüljék az érintett élelmiszert.

Életmódtippek asztmásoknak a könnyebb mindennapokért

Az asztma Magyarországon nagyon sok embert érint, legyen szó enyhébb vagy súlyosabb változatáról. Ez a betegség, vagy inkább tünetegyüttes elhanyagolva megnehezíthet az életünket, ám ha néhány dologra odafigyelünk, sokkal könnyebbé tehetjük a mindennapokat!

Allergiája van? Szénanáthától szenved tavasszal és egész nyáron?

5 természetes módszer, amely segít a szénanátha és az allergiás tünetek enyhítésében.

Csökkenthetők a pollenallergia tünetei

Az allergia mára népbetegséggé vált, több millió ember életét keseríti meg csak Magyarországon.

Legyen óvatos! 4 dolog, ami allergiát okozhat karácsonykor

Legyen óvatos! 4 dolog, ami allergiát okozhat karácsonykor

Allergiás? Ezekre nagyon figyeljen oda az ünnepek alatt!

Az asztma oka, tünetei és kezelése

Az asztma oka, tünetei és kezelése

Ezért nagyon fontos, hogy időben felismerje az asztmát!