Allergia és terhesség

2016. augusztus 17.

Tévhit, hogy várandósság alatt tilos gyógyszert szedni!

A  terhesség alatt történő kezelések során, bizonyos gyógyszerek esetleges magzatkárosító hatása miatt, körültekintőnek kell lenni.

Az egyik legegyszerűbb, amit tehetnek a kismamák, ha kerülik a számukra ismert allergiás tényezőket, így a dohányfüstöt, a penészgombát, a poratkát, illetve a háziállatokat.

Az allergiában szenvedő várandósnak fel kell keresnie a szakorvost, hogy megbeszéljék a további kezelési lehetőségeket és az addigi gyógyszeres terápiát a terhességhez igazítsák.

Nem gyógyszer, mégis segít

A légúti allergiások esetében az esetek többségében legfőképp a belélegzett levegő a közvetítő közeg, így pollenallergia esetén célszerű a lakóhelyiségbe pollenszűrős légkondicionálót beszerezni, ez nem engedi a lakótérbe jutni az allergéneket. Fontos lenne a Hepa-szűrős, illetve víztartályos porszívók használata is. Pollenallergiás várandós nőknek nem javasoltak allergiás időszakban az erdei séták sem.

Egyedi tixotróp formulának köszönhetően a Prevalin Allergia gyorsan és hatékonyan enyhíti a szénanátha (allergiás rhinitis) tüneteit, nem tartalmaz gyógyszert és tartósítószert, várandós és szoptató kismamák is használhatják.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A kezeletlen asztma veszélyes a magzatra

A nem, illetve rosszul kezelt asztma következtében kialakuló kóros állapot miatt  a magzati károsodás rizikója  nagyobb, mint a gyógyszerek alkalmazása, ugyanis a kezeletlen betegség az anyai vér oxigéntartalmának csökkenését vonhatja maga után, így a magzat vérébe is kevesebb oxigén jut. Ez károsan hat a magzat fejlődésére, alacsony születési testsúlyhoz vezethet, és ronthatja az életesélyeit is.

A terápia során  az inhalációs készítményeket részesítik előnybe.  Az asztmában szenvedő várandós rendszeres tüdőgyógyászati ellenőrzése szükséges.

Ha a várandós nő ételallergiában szenved

A leggyakrabban liszttel, tejjel és tojással szemben fennálló allergiával találkozhatunk. Ételallergiában szenvedők kismamák amennyire csak lehetséges, kerüljék az érintett élelmiszert.

Ezekre készüljön, ha allergia vizsgálat előtt áll

Ezekre készüljön, ha allergia vizsgálat előtt áll

Az allergia az immunrendszerünk védekezése különböző anyagokkal szemben. Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mi okozza váltja ki ezt a reakciót, allergiavizsgálatot kell elvégeztetnünk.

A rovarcsípés allergia – 7 dolog, amit tudni kell róla!

Rovarcsípés allergiát hazánkban leginkább a méhek és a darazsak csípése válthat ki.

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

Macskaallergia – Minden, amit tudnunk kell róla

A macskaallergiáról még mindig sok féligazság és tévhit kering, pedig a betegség a legtöbbször előforduló állatallergiák közé tartozik. Összeszedtük, kik az allergia érintettjei, hogy alakul ki a betegség, melyek a tünetei, és azok kezelhetők-e.

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Pollenallergia – Tünetek és kezelés

Bedugult, kipirosodott orr, viszkető szemek – ezek a pollenallergia leggyakoribb tünetei, melyeken gyógyszerekkel vagy egy speciális immunterápiával lehet enyhíteni.

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

A legfontosabb kérdések és válaszok az allergiáról

Évről évre egyre több az allergiás, ennek ellenére a legtöbben csak keveset tudunk immunrendszerünk ezen reakciójáról. Ebből adódóan összegyűjtöttük a legalapvetőbb kérdéseket és válaszokat.