10 furcsa gyakorlat, ami fejleszti az agyunkat

10 furcsa gyakorlat, ami fejleszti az agyunkat

Kapcsolódó tünetek:

Az alábbi 10 gyakorlattal hozzájárulhatunk agyunk megfelelő működéséhez, és segíthet abban, hogy hosszú évekig biztosan emlékezzünk, hova is tettük a kulcsainkat.
  • Használjuk a másik kezet
Jobb kézzel pattintjuk le a fogkrém kupakját, majd ugyanazzal a kezünkkel mossuk meg a fogainkat? Próbáljuk megfordítani a kezek használatát, ezzel pozitív hatást kiváltva agyunk olyan területein, amiket a mindennapokban eddig nem használtunk.
  • Változtassunk a reggeli rutinon
Minden nap ugyanaz a reggeli feladatok sorrendje? Még a reggeli zuhany utáni törölközés is egyforma mozdulatokkal történik? Cseréljük fel a menetrendet! A kutyát sétáltassuk meg reggeli előtt, és kávézzunk zuhanyzás után. Egyes feladatok agyunk jelentős részét megmozgatják, azonban, ha rutinból csinálunk mindent, akkor elménk is ellaposodik.
  • Cseréljünk helyet otthon
A családtagok nagy része minden esetben ugyanoda ül le az ebédlőasztalnál. Cseréljünk helyett szeretteinkkel, és magunk is meglepődünk majd, hogy mennyi új élményt jelent ez az agyunknak.
  • Olvassunk hangosan
Teljesen új élményt jelent, ha nem magunkban, hanem hangosan olvasunk otthon. Ilyenkor megnő az agyi tevékenység, hiszen egyszerre több területe is dolgozik elménknek.
  • Vásárlás közben ismerkedj új termékekkel
A legtöbben listát írnak a bevásárlás előtt, majd célirányosan közelítik meg a termékeket a szupermarketekben. Hagyjunk időt magunknak, hogy ismeretlen helyekre tévedjünk a boltokban, vegyünk le a polcról új termékeket, és olvassuk el a használati utasításokat. Agyunk hálás lesz érte.
  • Használjuk több érzékszervünket együtt
Igyekezzünk olyan elfoglaltságot találni, ahol az érzékszerveinket együttesen kell használnunk. Menjünk el egy balettelőadásra, főzzünk sokat, járjunk sportolni. A különböző agyi területek együttes igénybevétele javítja a memóriát és megerősíti az agysejteket.
  • Játszunk apróval
Szabad perceinkben hunyjuk le a szemünket, vegyünk kezünkbe egy marék aprót, majd próbáljuk egyesével kitalálni, hogy egy-egy érme mi is lehet valójában. A feladat a finom észlelést gyakoroltatja, hanem egyszerre mozgatja meg apróbb izmainkat és kreativitásunkat.
  • Fordítsuk fel a világot
Mindenkinek van kedvenc képkerete, vázája vagy festménye. Fordítsuk fejjel lefele őket, hogy agyunk új szemszögből ismerhesse meg a tárgyainkat.
  • Dolgozzunk csapatban
Igyekezzünk munkahelyünkön minél több csapatfeladatban részt venni. A közös munka sokkal jobban megmozgatja az agyunkat, mintha egyedül dolgoznánk.
  • Ismerjünk meg új embereket
Agyunkat a folyamatos új információkkal edzhetjük leginkább. Ha legközelebb betérünk egy kávézóba vagy a elmegyünk a postára, próbáljunk megismerkedni új emberekkel.
2019. október 10.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek