A 7 legfontosabb dolog, amit a kalciumról tudni kell!

2016. szeptember 1.

A kalcium szervezetünk egyik legfontosabb építőköve. A következő élettani folyamatokhoz nélkülözhetetlen!

A 7 legfontosabb dolog, amit a kalciumról tudni kell!
 • 1. A kalcium minden élő sejt építőköve, épp ezért nélkülözhetetlen a szervezet számára. A csontok és a fogak építőanyaga, de emellett a véralvadáshoz, a szívműködéshez, az idegrendszer és az izmok működéséhez is nagy szükség van rá.
 • 2. Segíti a vas és a B12-vitamin felszívódását, hatását a magnéziummal, a foszforral és a D-vitaminnal együtt fejti ki legjobban.
 • 3. A kalcium az egyik legnehezebben emészthető és felszívódó elem. A legtöbb élelmiszerben megtalálható egyéb vegyületek, mint például a vörös húsokban, üdítőitalokban lévő foszfátok nem engedik a kalciumot lebomlani és oldott állapotba kerülni. Felszívódása teljes mértékben a bélben levő D-vitamin jelenlététől függ.
 • 4. Szervezetünk megfelelő működéséhez naponta 800-1200 mg kalcium bevitele ajánlott, de aki aktívan sportol, akár 1500-2000 mg is lehet a kalciumigénye.

A 7 legfontosabb dolog, amit a kalciumról tudni kell!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Calcium-D-Sandoz 600mg/400NE pezsgőtabletta 20x

  Calcium-D-Sandoz 600mg/400NE pezsgőtabletta 20x

  <p>A Calcium-D-Sandoz 600mg/400 NE pezsgőtabletta vénynélkül kapható gyógyszer, mely idős személyeknél vagy csontritkulásban szenvedő betegeknél kálcium és D-vitaminhiány együttes kialakulásának megelőzésére javallott.</p>

  2 359 Ft helyett:1 999 Ft
 • 5. A csontritkulás elkerülésében segít a tudatos, kalciumban és ásványi anyagokban gazdag étkezés és a rendszeres mozgás. Egy fiatal lány esetében a csonttömeg mintegy 40 százaléka az ifjúkorban képződik. Vagyis a még fiatalon jól megalapozott csontrendszer jelenti a csontritkulás legjobb ellenszerét, megelőzését.
 • 6. Kalciumban gazdag élelmiszerek: a tejtermékek (tej, sajt, túró, joghurt), a zabpehely, a szezámmag, az olajos magvak, a bab, a lazac és a brokkoli
 • 7. Mivel kalciumot sok étel tartalmaz, úgy tűnhet, hogy nagyon egyszerűen hozzájutunk, ennek ellenére a felnőtt lakosság jóval kevesebbet visz be szervezetébe az ajánlott mennyiségnél. A kalciumhiány tünetei: a haj elvékonyodása, fénytelenné, töredezetté válása, a körmök gyengesége és fénytelensége. Ezenkívül az ingadozó vérnyomás, a heves szívdobogás, a kellemetlen izomgörcsök és a végtagzsibbadás is intő jel lehet. A gyakori fogfájás és a szuvasodó fogak is arra figyelmeztetnek, hogy érdemes jobban odafigyelni a kalcium pótlására.
Immunrendszer erősítés ősszel és télen

Immunrendszer erősítés ősszel és télen

Most kezdje el felkészíteni télre szervezetét! Íme, a leghatékonyabb módszerek!

A vitaminok hiánya és tüneteik

A szervezet hiányos vitaminellátottsága jellegzetes hiánytünetekben nyilvánul meg.

7 fontos tudnivaló a K-vitaminról

7 fontos tudnivaló a K-vitaminról

Jelentős tények, amik után biztosan elkezd K-vitamint szedni.

Így kezelje homeopátiával az iskolakezdés okozta idegességet!

Így kezelje homeopátiával az iskolakezdés okozta idegességet!

Fejfájás, hányinger, alvászavarok és idegesség az iskola miatt? Mindez megelőzhető!

A helyes vitaminszedés 5 legfontosabb szabálya

A helyes vitaminszedés 5 legfontosabb szabálya

Az étrendkiegészítők rendszeres szedésével akár kárt is okozhatunk szervezetünkben, sőt gyengíthetjük immunrendszerünket. Íme, az étrendkiegészítők szedésének 5 fontos szabálya!