A 4 legnagyobb PCOS és inzulin rezisztencia tévhit

2016. november 17.

Túl sok helytelen információ kering az inzulin rezisztenciáról és a PCOS-ről, amelyeket szeretnénk most helyre tenni. Ezek a legnagyobb tévhitek velük kapcsolatosan!

A 4 legnagyobb PCOS és inzulin rezisztencia tévhit

1. Állítás: Jó a paleolit diéta az inzulinrezisztencia kezelésér

Az inzulinrezisztencia kezelésének egyik alapja a limiált, napi 5 alkalomra osztott szénhidrátbevitel. A szénhidrát mennyisége sem túl kevés, sem túl sok nem lehet, általában 160 gramm naponta – de lehet 120 és 200 gramm között mozogni kivételes esetben, főleg, ha valakinek fogyni kell (120 gramm), vagy terhes (200 gramm). A bevitel szempontjából a diéta mindegy, a lényeg, hogy ezekhez a számokhoz kell ragaszkodni.

2. Állítás: A PCOS nőgyógyászati probléma, mert a petefészket érinti

A PCOS nem csak petefészek betegség, hiszen a kísérő kórok, mint például az inzulin rezisztencia a máj és hasnyálmirigy működését is érinti. A PCOS elsősorban nőgyógyászati probléma, de az esetek többségében anyagcsere betegségekkel – elsősorban a szénhidrát-anyagcsere zavarával – együtt fordul elő.

A 4 legnagyobb PCOS és inzulin rezisztencia tévhit

3. Állítás: A PCOS mindig hasi görcsökkel jár

Nem jár mindig hasi görcsökkel, sőt, az igazság az, hogy ez elég ritka tünete a betegségnek.

4. Állítás: A PCOS-nek nem tesz jót az édesítőszer

Az édesítőszerek valóban nem javasoltak, csak minimálisan, hiszen nem csak a PCOS-re nincsenek jó hatással, hanem egyébként az egész szervezetre sem.

ismétlődő vetélések

Kérdések és válaszok az ismétlődő vetélésekről

Ismétlődő vetélésekről három egymást követő, vagy annál több vetélés esetén beszélünk. Ha ez a jelenség fennáll, akkor az ismétlődő vetélések miatt érdemes alapos és szerteágazó kivizsgálásnak alávetnie magát!

5 gyógynövény klimax idejére, amely valóban segít

5 gyógynövény klimax idejére, amely valóban segít

A változókor több éven át tart, ez alatt a petefészkek működése fokozatosan leáll, a női ciklus szabálytalanná válik, majd végleg elmarad a menstruáció. Íme ezen időszak megkönnyítésére 5 szuper gyógynövény.

A hölgyek réme: a felfázás - Így előzd meg vagy kezeld!

A hölgyek réme: a felfázás – Így előzd meg vagy kezeld!

Hogyan előzhetjük meg, és hogyan kezeljük a felfázást?

Az endometriózis – Kialakulásának okai, tünetei és kezelése

Az endometriózis – Kialakulásának okai, tünetei és kezelése

Íme, a legfontosabb tudnivalók az egyre több nőt érintő betegség, az endometriózis kezeléséről, tüneteiről és a kialakulásának okairól.

Amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudnia kell!

Amit a szexuális úton terjedő betegségekről tudnia kell!

Nemcsak a nemi betegek, hanem a nemi betegségek száma is növekszik: mára hatszor annyi vírus, baktérium és gomba okoz fertőzést, mint néhány évtizede - állítják a szakemberek.