4 jel, hogy túl sok sót eszünk

2018. október 27.

Kapcsolódó tünetek:

fejfájás

A só azon kívül, hogy tartósít, extra ízt is ad fogásainknak, nélküle szinte elképzelhetetlen az étkezés. Valószínűleg ezért is van, hogy néhányan többet fogyasztanak belőle, mint kellene. De honnan vehetjük észre, ha ez a helyzet?

4 jel, hogy túl sok sót eszünk

4 jel, hogy túl sok sót eszünk

Íztelen az étel

Ha már az étteremben fogyasztott fogások is rendre sótlannak tűnnek, ideje elgondolkoznunk sófogyasztási szokásainkon. Persze az ’édesszájú’ mellett létezik olyan, aki inkább a sósabb ételeket kedveli, illetve az ételeket sósabban kedveli, azonban a túlzott sózás nagyrészt már a tanult viselkedésformáknak és az életünk során kialakult szokásoknak köszönhető.

Puffadás, duzzadás

Ha úgy látjuk, mintha híztunk volna, mégsem tapasztalunk súlyváltozást, azt lehet, hogy a túl sok elfogyasztott só számlájára kell írnunk. A só ugyanis mágnesként hat a folyadékra, és vízelvonó képessége miatt olyan hatást kelthet akár ujjainkban, akár arcunkon, mintha megduzzadtak volna.

Indokolatlan fejfájás

Ha néha megmagyarázhatatlanul fejfájást érzékelünk, és nem tudjuk mire vélni a jelenséget, próbáljuk meg megfigyelni, hogy köze lehet-e az azt megelőző órákban fogyasztott ételekhez. A nagy mennyiségű sót tartalmazó élelmiszerek ugyanis az agyban lévő erek tágulását okozhatják, amely néhányak esetében fájdalmakhoz vezethet.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta 40x

    Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta 40x

    <p>Az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta acetilszalicilsavat tartalmaz. Az acetilszalicilsav fájdalomcsökkentő és lázcsillapító hatású. Az Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta láz és/vagy enyhe és középerős fájdalom, például fejfájás, influenza, fogfájás, izomfájdalom tüneti kezelésre alkalmazható.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: 695 Ft</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

    2 719 Ft helyett:2 299 Ft

Gyakori vizelés

Az idő előre haladtával egyre többeknek van problémája az éjszakai mosdóhasználat kérdésével, azonban egy 2017-ben készült tanulmány azt állítja, a jelenségnek köze lehet a sófogyasztási szokásokhoz is. A japán kutatók által végzett kísérlet alatt ugyanis meglepetten tapasztalták mind a tudósok, mind a résztvevők, hogy a sófogyasztás 25 százalékkal történő csökkentése esetén az alanyok éjszakai vizelési ingere és a mosdólátogatások száma is nagymértékben csökkent.

Az ájulás 4 előjele

Szakemberek szerint az emberek 35 százaléka ájul el életében legalább egyszer. Hogy fel tudjunk készülni rá, és egy rövid eszméletvesztés ne forduljon át vészhelyzetbe – például egy rossz esés miatt–, hasznos, ha fel tudjuk ismerni az előjeleit.

Az agyrázkódás jelei

Az agyrázkódás jelei

Noha agyunk koponyánkban védve van, az agyrázkódás az agyat érő egyik leggyakoribb traumás sérülés. Összeszedtük az agyi sérülésre utaló leggyakoribb jeleket és tüneteket.

frontérzékenység

Frontérzékenység – tanácsok a frontokra érzékenyeknek

A frontérzékenység rendkívül gyakori egészségügyi probléma, aminek hatása és tünetei egyénenként eltérőek lehetnek. De mit tehetünk a tünetek enyhítése és a felkészülés érdekében?

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

Kulcsszavak: , ,