Veszélyes lehet a nyakkendő

2018. augusztus 31.

Kapcsolódó tünetek:

alacsony vérnyomás, magas vérnyomás

Német kutatók a közelmúltban publikáltak egy tanulmányt, melyben a férfiak első számú kiegészítőjét ’társadalmilag elvárt fojtogatónak’ nevezték. Lehet, hogy tényleg ideje változtatni az irodai dresszkódon?

Veszélyes lehet a nyakkendő

Veszélyes lehet a nyakkendő

A Schleswig-Holstein egyetemi kórház kutatói a férfiak számára sokszor kényelmetlen, az elegáns külsőhöz azonban elengedhetetlen kiegészítő egészségre gyakorolt hatásait vizsgálták. A 30 résztvevőt két 15 tagú csoportra osztó kísérlet során az egyik csoportnak egyáltalán nem kellett nyakkendőt viselnie, a másik csoportnak pedig igen.

Az alanyok mindegyikén háromszor végeztek MRI (mágneses rezonanciás képalkotó) vizsgálatot. A nyakkendőt nem viselők mind a három alkalommal a kiegészítő nélkül mentek át a vizsgálaton, a többieknek viszont először laza nyakkendővel, kigombolt felső gombbal, majd szoros nyakkendővel és begombolt felső gombbal, harmadszorra pedig újra laza nyakkendővel kellett az MRI szkennerbe feküdniük.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Nagy Svédcsepp Naturland oldat 500ml

    Nagy Svédcsepp Naturland oldat 500ml

    <p>A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó belsőleges és külsőleges használatra. Belsőleg : – Enyhe emésztési zavarok, mint puffadás, teltségérzet, bélrenyheség, epepanaszok kezelésére és az étvágy javítására. Külsőleg: – Bedörzsölésre és borogatásra reumás- és izomfájdalmak esetén.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: 695 Ft</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

    2 599 Ft

A nyakkendőt viselők agyi véráramlása átlagosan 7,5 százalékkal kisebb volt a kiegészítőt nem viselőkéhez képest. Ez az érték persze még nem olyan számottevő, hogy látványos tüneteket produkáljon (bár 10 százaléktól már észrevehető mellékhatások jelennének meg) a ruhadarab viselése közben, azonban arra elég, hogy agyunk kevésbé hatékonyan funkcionáljon, mint amúgy tenné. Ez különösen azoknál számíthat sokat, akiknek munkájuk során produktívnak vagy kreatívnak kell lenniük, miközben az irodában naphosszat nyakkendőt kell viselniük.

Szívtapasz, a forradalmi találmány

Szívtapasz, a forradalmi találmány

Szívrohamban minden évben ezrek hallnak meg, de a súlyos vészhelyzet túlélői is gyakran maradandó szívkárosodást szenvednek. Nekik szolgálhat a teljes gyógyulás reményével a forradalmi tudományos áttörés: a szívtapasz.

Gyakrabban halnak meg a nők infarktusban

Gyakrabban halnak meg a nők infarktusban

Az EMMI egészségügyért felelős államtitkára egy sajtótájékoztató keretein belül számolt be arról, hogy arányaiban több nő hal meg szívinfarktus következtében hazánkban, mint férfi.

A nevetés jótékony hatásai egészségünkre

A nevetés jótékony hatásai egészségünkre

Ki gondolta volna, hogy egy vígjáték megnézése pozitív hatással lehet az egészségünkre? Pedig így van! Lássuk, hogy pontosan milyen nyomai lehet bennünk a kacagásnak.

Mely vércsoport milyen betegségre tesz hajlamossá?

Mely vércsoport milyen betegségre tesz hajlamossá?

Hacsak nem adunk rendszeresen vért, nem valószínű, hogy sokat foglalkozunk vércsoportunkkal. Pedig ezek a betű és jelkombinációk többet jelentenek, mint gondolnánk, és még az egészségi állapotunkra leselkedő veszélyeket is előre jelezhetik.

frontérzékenység

Frontérzékenység – tanácsok a frontokra érzékenyeknek

A frontérzékenység rendkívül gyakori egészségügyi probléma, aminek hatása és tünetei egyénenként eltérőek lehetnek. De mit tehetünk a tünetek enyhítése és a felkészülés érdekében?

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában