Tegye le a cigit a BENU-val!

2016. január 1.

“Leteszem a cigit” – biztosan sokaknak ismerős ez a fogadkozás. A BENU segít!

Vannak olyan (gyógyszer)készítmények, amelyek a nikotinhoz nagyon hasonló hatással vannak a szervezetre, ám mellékhatással is rendelkeznek. A leszokássegítő gyógyszeripari termékek bizonyos részét ennek megfelelően kizárólag orvosi kontroll mellett szedhetjük, orvosi vényre kaphatóak a gyógyszertárakban. Ezek között van olyan készítmény, amely a központi idegrendszerre hatva fejti ki hatását, emiatt kell az orvosi felügyelet.

A dohányzásról való leszokásban nagy szerep juthat a gyógyszertárakban kapható nikotin-tartalmú rágógumiknak, vagy tapaszoknak. A rágó és a tapasz különböző mértékben tartalmaz nikotint. Mindenkinek a saját élethelyzetéhez, dohányzáshoz való függőségéhez, általános egészségi állapotához kell igazítani ezen készítmények fogyasztását, nem mellesleg azt is figyelembe kell venni, ki milyen stádiumban van a leszokást illetően.cigist301

A rágógumi jól jöhet hosszú repülőutak során, vagy olyankor, ha sok időn keresztül nincs lehetőség a dohányzásra. A nikotinrágó fogyasztásával, a rágással, vagy annak szüneteltetésével az egyén alakíthatja a nikotin felszabadulásának mennyiségét.

A tapaszok mechanizmusa szabályozott, hatóanyagtartalmuk a bőrre téve egyenletesen szívódik fel.

Jobb-e egyik a másiknál?

Általánosságban kijelenthető, hogy a rágó az enyhébb dohányosoknak javasolt, a tapaszok inkább az erős dohányosoknak. Mindkét típus nikotint tartalmaz,, így hatásukban nem, inkább használatukat tekintve van különbség.

Hatásukat a központi idegrendszeren keresztül kifejtő készítmények az arra érzékenyeknél veszélyt jelenthetnek a munkavégzésre és az autóvezetésre. Szedésük alatt nem szabad alkoholt, altatókat, vagy nyugtatókat sem szedni.

A nikotintartalmú leszokássegítő termékeknek tulajdonképpen ugyanolyan a hatásuk, mint a cigarettázásnak: csökkentik az étvágyat, összehúzzák az ereket, éppen emiatt tartós használatuk érszűkülethez vezethet. Hatással vannak a szív- és érrendszerre, így a vérnyomásra ható készítményekkel együtt óvatosan alkalmazandóak.

A dohányzásról történő leszokás, noha nehéznek tűnik, mindenképp támogatandó célkitűzés. Ha sikerül, megelőzhetővé válnak mindazok a betegségek, melyeknek rizikófaktora a cigarettázás is (pl. érelmeszesedés, magasvérnyomás, szívizominfarktus, tüdőrák, krónikus légúti betegségek, nyelőcső daganat). A leszokásnak köszönhetően a dohányos nemcsak saját, hanem, a környezetében élők egészségét is védi.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott spray 1x1 adagoló tartály

    Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahárty?...

    <p>A Nicorette Quickspray szájnyálkahártyán alkalmazott spray (a továbbiakban Nicorette Quickspray) segít önnek leszokni a dohányzásról, ha Ön is akarja.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: 695 Ft</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

    4 799 Ft helyett:4 299 Ft

Segítség a zsebben – Nicorette

A NICORETTE® gyártója tudja, hogy minden dohányos más és más. Ezért kínál széles nikotinpótló termékpalettát, hogy mindenki megtalálja a számára legjobb segítséget a leszokáshoz.

Ez történik a szervezetünkkel, ha letesszük a cigit

Annak, aki aktív dohányos, elképzelni is nehéz lehet, mi történne azután, hogy elszívta élete utolsó szál cigarettáját. Sokan már a nikotinhiány első gondolatától is visszariadnának attól, hogy megpróbáljanak leszokni. Pedig ezen felül is elképesztő változások mennek végbe a szervezetben, ha leszokunk a cigiről. Ráadásul ezek mind a javunkra válnak.

Hogyan szokjunk le a dohányzásról?

3+1 bevált módszer, amely segít, hogy leszokjon a dohányzásról!

Érdemes a cigiről leszokni!

A patikákban is ott a segítség ahhoz, hogy végleg letegyük a cigarettát.