Ez történik a szervezetünkkel, ha letesszük a cigit

Ez történik a szervezetünkkel, ha letesszük a cigit

Kapcsolódó tünetek:

Ezek tudatában pedig még talán az is elviselhetőbb, amikor jelentkeznek a nikotinmegvonás első tünetei, melyek a dohányzás rituáléjának elvesztésével párosulnak. Egyik sem kellemes. Éppen ezért most megmutatjuk, milyen folyamatok játszódnak le a szervezetünkben a cigaretta teljes elhagyását követő időszakban.

Az első 24 óra

A testben található nikotin mennyisége jelentősen csökken, a szén-monoxid szint pedig visszaesik normális mértékűre. Előbbi már okozhat gyakori, 5-10 percig tartó erős késztetést a dohányzásra, de ezt még viszonylag könnyű elűzni. Utóbbit pedig nagyon megköszöni a szervezet, leginkább a szív, mert könnyebben juttathatja el az oxigént a test egyes részeibe. Így egy nap alatt máris csökken a dohányzás okozta szívroham kockázata.

48 óra múlva

Az ízlelés és a szaglás sokkal élénkebb lesz, és a nikotin szinte teljesen eltűnik a szervezetből. Ennek hatására az elvonási tünetek egyre erősebbek lesznek. Fejfájás, fáradtság, levertség léphet fel. Közben a testünk elkezdi regeneráló és tisztító folyamatait.

3 nap múlva

A tüdő is megkezdi a regenerálódást, könnyebb lesz a légzés és ettől az ember úgy érzi, sokkal több energiája van.

Az első 3 hónap Javul a vérkeringés, egyre többet bír a tüdő, így a szervezet is. Sokkal aktívabbak lehetünk már ennyi idő eltelte után és tovább csökken a szívroham kockázata is. Ráadásul 3 hónap elteltével túl van az ember az elvonási szakasz legnehezebb időszakán is.

1 év elteltével

Mélyebb levegőket tudunk venni, kevesebbszer fordul elő köhögés és sokkal kevesebbet leszünk betegek. Az energiaszint pedig szárnyal. Ugye, mennyivel jobb lehet cigaretta nélkül? Érdemes belevágni!

 
2017. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek