Műtét után

2015. április 13.

A műtét utáni fájdalom nem természetes, ha hosszabb ideig fennáll, kérjen orvosi segítséget!

Műtét után

A fájdalom a szervezet egyfajta vészjelzése, arra hívja fel a figyelmet, hogy valahol testünkben valamiféle károsodás történt, illetve rossz folyamat indult be, amely ellen védekezni kell.

mutet_utani_fajdalom301

A műtétek után fellépő fájdalom nem természetes beavatkozás eredménye, így aztán nincs figyelmeztető szerepe, de az erős fájdalom rontja a közérzetet, rosszabb esetben késleltetheti a gyógyulási folyamatokat. A fájdalmat mihamarabb és a lehető leghatékonyabban kezelni kell.

A fájdalomküszöb egyénenként változik, mindenki másképp éli meg a fájdalomérzetet. A műtét után jelentkező fájdalom kezelésében napjainkban számos korszerű eljárás áll rendelkezésünkre, például fájdalomcsillapítók (kúp, injekció, tabletta), katéter, stb.

A hatékony fájdalomterápia lehetővé tesz, a keringési rendszer, a tüdő és a gyomor-bélrendszer zavartalan működését, és nem teszi lehetővé, hogy legyengüljön vagy károsodjon szervezet védekezőképessége. A fájdalomterápia része a gyógytorna és a légzésterápia, ezek hozzájárulnak a gyorsabb regenerációhoz, melyhez szükség esetén pszichoterápia is kapcsolható kiegészítő kezelésként.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Akut vagy krónikus fájdalom?

A műtétek után nem kizárólag akut fájdalom jelentkezhet, hanem krónikus is. Egyes operációk után, (pl. szívműtét, emlőeltávolító műtét, térdízület-pótlás) a páciensek akár 10 százalékánál krónikus fájdalom alakulhat ki.

A mellkasi- és emlőeltávolító műtétek után leggyakrabban idegfájdalom lép fel, amely az idegpályákat ért sérülés következménye. A térd- és csípőízület-beültetésen átesett betegeknél ezzel szemben úgynevezett nociceptív fájdalom alakulhat ki. Ebben az esetben a szövetekben lévő fájdalomérző receptorokat a gyulladás kialakulásáért felelős hírvivő anyagok aktiválják. A műtét utáni fájdalom nem természetes, ha hosszabb ideig fennáll, kérjen orvosi segítséget!

Én bírom a fájdalmat! De kell ez nekem? Meddig érdemes tűrni a fejfájást?

Én bírom a fájdalmat! De kell ez nekem? Meddig érdemes tűrni a fejfájást?

Fáj a feje? Hasogat, szúr, nyilall? Nem tud már másra koncentrálni, de mégsem vesz be gyógyszert? Meddig akar várni vele? És főként: miért?

A migrén típusai

A migrén típusai

Ahogy a legtöbb betegségnek, a sokakat érintő migrénnek is léteznek különféle típusai. Ezeket eltérő tünetek kísérik, illetve megjelenésül más és más korosztályra jellemző.

Gyors tippek fejfájásra, ha nincs nálunk gyógyszer

Gyors tippek fejfájásra, ha nincs nálunk gyógyszer

Fáj a feje, de épp nincs Önnél gyógyszer? Akkor próbálja ki az alábbi tippeket, hogy megszabaduljon a fájdalomtól.

Mitől van gyakrabban migrénjük a nőknek?

Mitől van gyakrabban migrénjük a nőknek?

Az amerikai Migrén Kutató Alapítvány felmérései szerint a krónikus migrénben szenvedők 85 százaléka nő, a statisztikai adatokat látva pedig kutatók most vizsgálni kezdték azt is, vajon mi az oka a jelenségnek.

Sokszor fáj a feje? Ezek állhatnak a háttérben

Sokszor fáj a feje? Ezek állhatnak a háttérben

A fejfájás sosem kellemes dolog, azonban ha rendszeressé válik, az már igazán nyugtalanító tud lenni. Ilyen esetben mindenképpen forduljunk orvoshoz. Cikkünkben most összeszedtünk 6 dolgot, amelyekre sűrű fejfájásunk utalhat.