Immunrendszerünk erősítése

Immunrendszerünk erősítése

Kapcsolódó tünetek:

A megfelelően működő immunrendszerrel a szervezet felismeri a külső fertőzéseket és saját beteg sejtjeit is, ezen kívül számos, különböző funkciójú sejtje segítségével vezérli a gyulladásos és védekező funkciókat is.

Az immunerősítés fontos része a helyes táplálkozás. A bélrendszerben dől el, hogy szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. A bélflóra nemcsak a táplálékok lebontásában vesz rész, hanem véd a nemkívánatos baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben is, illetve vitaminokat is termel. A bélflóra megóvása érdekében együnk naponta élőflórás joghurtot és rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt (cékla, retek, brokkoli, alma, déli gyümölcsök).

A növényekben lévő A-, B-, C-, és E-vitaminok és más antioxidánsok fokozzák a szervezet ellenállóképességét  (pl. megfázás ellen) csakúgy, mint a gyógyszertárakban kapható vitaminkomplexumok.

Időszakonként ajánlatos valamilyen tisztítókúrát tartani, ha hosszú ideig szeretnénk egészségünket megőrizni. Legjobbak a léböjt-kúrák és a különféle zöldségekben, gyümölcsökben gazdag diéták betartása, akár heti egy alkalommal is.

A rendszeres mozgás is sokat segít

Merjünk minél több időt tölteni a friss levegőn, mozogjunk (séta, kocogás, biciklizés) a szabadban, ügyelve a megfelelő, réteges öltözködésre. A zene stimuláló és relaxáló hatása is érvényesül a tánc és a torna testmozgások esetén, melyekkel az állóképességünket is növeljük.

Emellett fontos az egész test lazítása, mellyel a stressz ellen küzdhetünk. Érdemes rendszeresen szaunába járni, ami nagyon hatékony salaktalanító, immunerősítő és értorna.

Manapság egyre közkedveltebb az infraszauna, amely a salaktalanító hatás mellett feltankolja szervezetünket éltető fénnyel, mellyel oldja az emberi szervezetben felhalmozódott  feszültséget. Az infravörös sugarak összetétele azonos a napsugáréval, azonban nem tartalmaz károsító UV-fényt.

2016. november 3.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek