A szelénhiány tünetei

2016. július 18.

Kapcsolódó tünetek:

immunrendszer gyengesége, sápadt bőr

Honnan tudhatjuk, hogy szelénpótlásra volna szükségünk?

A szelén antioxidáns hatású ásványi anyag, sok enzim alkotója. Hiánya rengeteg problémát okozhat, ugyanis a szelént tartalmazó enzimek minden izmunknak kellenek. Az emberi testet tekintve a szelén a vesében van legnagyobb koncentrációban, ám ez is csupán 4 százaléka az összmennyiségnek. A máj-, a pajzsmirigy-, az agy-, a herék és a petefészek normál működéséhez elengedhetetlen a kellő mennyiségű szelén.szelenhiany301

Szelénhiányra gyanakodhatunk, ha a most sorolt négy tünetből valamelyiket tapasztaljuk magunkon.

Általános fáradtság: szokatlan gyengeséget, levertséget tapasztalunk hétköznapi tevékenységeink során. A tünetek az esetek többségében a pajzsmirigy hormontermelés elégtelensége miatt alakulnak ki, de ehhez hozzá kell venni a sejtek csekély antioxidáns szintjét is.

A szelénhiány a szív- és érrendszeri panaszok mellett a bőrön kialakuló gyulladásos tüneteket okoz. A szeléhiány az agyi területen stroke-hoz, a légzőszervet érintve asztmát válthat ki, de növeli a cukorbetegség és különböző daganatos betegségek kialakulásának kockázatát is.

Pajzsmirigy-alulműködés: a sejtek energiatermelése az emberi testben a pajzsmirigy által termelt hormonoktól függ. Ha nem jól működik a pajzsmirigy, sokféle probléma léphet fel: • ingerültség, • állandó feszültség,

  • fáradtság, kialvatlanság,
  • hízás,
  • rosszkedv, depresszió,
  • száraz bőr,
  • székrekedés,
  • csökkent libidó.

Ezen tünetek jelentkezésénél gyanút kell, hogy keltsen a pajzsmirigy zavarára, ami csökkent hormontermelést eredményezhet, melyben a szelénhiány is szerepet játszhat.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Vetélés vagy alacsony spermaszám

A szelénnek fontos szerepe van az utódnemzésben: a kellő mennyiségű szelénnek köszönhetően emelkedik a spermaszám és javul a nemi vágy is.

A nőknél a szelénhiány növeli a vetélés rizikóját és nagymértékben csökkentheti a teherbeesés esélyét.

Amennyiben fennáll esetünkben az alacsony szelénszint valószínűsége, egyeztessünk orvossal e fontos ásványi anyag pótlásának lehetőségeiről.

A tél végeztével is kell szednünk multivitamint?

A tél végeztével is kell szednünk multivitamint?

Lassan véget ér a tél, hamarosan elérkezik a tavasz, és a hőmérő higanyszála egyre magasabbra szökik. Annak érdekében, hogy ne betegen, ágyhoz kötve üdvözöljük ezt a gyönyörű évszakot, ajánlott a vitaminraktáraink feltöltése.

Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

6 bevált módszer, hogyan erősítheti gyermeke immunrendszerét.

A szükséges C-vitamin mennyiség

Tisztelt Gyógyszerész! Mennyi C- vitamin fogyasztása ideális?

Multivitamin mellett vitamin szedése javasolt?

Multivitamin mellett szabad más vitaminokat is szedni? (pl. C-vitamin, D-vitamin, stb.)

BENU Multivitaminok

Az iránt érdeklődök, hogy a BENU Multivitamint megvásárolhatom-e az Otp Egészségpénztári kártyámmal?