Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

Túl sokszor beteg a gyerek? Így erősítse immunrendszerét!

Kapcsolódó tünetek:

1. Természetes vitaminforrások: zöldségek és gyümölcsök

Minden nap bőségesen egyen gyermekünk gyümölcsöt és zöldséget! A legideálisabbak az idénygyümölcsök és zöldségek, télen pedig az alma, a banán, a citrusfélék, a cékla, az édesburgonya, paprika, paradicsom. A gyerekek szívesen isszák a gyümölcsökből, zöldségekből facsart turmixokat, főleg ha időnként pici fahéjjal vagy szegfűszeggel dobjuk fel az italokat. Ezek a fűszerek remek segítői az immunrendszernek, a szegfűszeg továbbá az emésztésben is hatékony.

2. Vitaminpótlás

Különösen az őszi, téli időszakban jut be kevesebb vitamin a szervezetünkbe, ezért érdemes pótolni azokat. Azt, hogy pontosan milyen készítményt szedjen gyermekünk, érdemes a gyerekorvossal egyeztetni, aki az aktuális állapotának megfelelő adagban fogja javasolni a hiányzó vitaminokat.

3.  A bélflóra egészsége probiotikummal

A bélflóra egészségének megőrzésére, így az immunrendszer erősítésére adjunk gyermekünknek természetes, probiotikus készítményeket (élőflórás joghurtot, kefírt)! Náthás, influenzás időszakban, a kórokozók támadásának kivédésére kúraszerűen is alkalmazhatók a kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett, gyógyszertárban kapható probiotikumok.

4. Mozgás a szabadban

Minél több időt tölt a gyerek a friss levegőn és napfényen, annál erősebb lesz az immunrendszere, a kórokozóknak pedig annál kevesebb az esélye a fertőzésre. A szabad levegő mellett a rendszeres és intenzív mozgás az, amivel jelentősen erősíthető az immunrendszer.

5. Immunrendszert stimuláló készítmények

Az immunrendszer erősítésének lehetséges módszere az immunrendszert stimuláló készítmények adása. Ez különösen akkor javasolt, ha közösségbe megy gyermekünk vagy huzamosabb ideig betegeskedik, újra meg újra visszaesik. Ezeket a készítményeket háziorvos írhatja fel receptre és azoknak a kórokozóknak tartalmazzák az alkotórészeit, amelyekkel a közösségben leggyakrabban találkozik a szervezet. Az immunrendszer ezek ellen ellenanyagot termel, és ha találkozik ezekkel a baktériumokkal, akkor képes védekezni ellenük.

6. Higiénia és tisztaság

A rendszeres kézmosás hatékony eszköze a kórokozókkal szembeni védekezésnek. Különösen akkor, ha tömegközlekedéssel utazunk vagy közösségből térünk haza. Legyen fontos a papír zsebkendő használata is! A használt zsebkendőt dobjuk el, mert a kórokozókkal szennyezett zsebkendő újrafertőzhet!

 
2020. szeptember 17.

Kiemelt ajánlatunk