A legjobb téli bőrápoló tippek 50 felett

A legjobb téli bőrápoló tippek 50 felett

Kapcsolódó tünetek:

Hogyan változik a bőr 50 felett?

50 éves kor körül a fő változásokat a menopauza és a természetes öregedési folyamatok váltják ki. A bőr rugalmasságának csökkenése már harmincas éveinkben elkezdődik és ötven felett ez a folyamat felgyorsul. Idővel csökken a kollagén és elasztin termelődése, valamint a bőr vízmegkötő képessége is. Az évek múlásával a bőr egyre vékonyabb lesz, alábbhagy a faggyútermelődés, így a zsíros és normál bőr is egyre szárazabbá, zsír- és vízhiányosabbá válik. A menopauza hatására csökken a szervezet ösztrogénszintje, ennek következtében változik a bőr szerkezete és struktúrája, egyre lassabbá válik a bőr természetes anyagcseréje, regenerálódási képessége. Az arcbőr állapotának változását nem csak természetes folyamatok generálják, az életminőség is nagymértékben meghatározza. A bőr öregedésének ütemét felgyorsítja a helytelen táplálkozás, a stressz, a rendszertelen és mozgásszegény életmód, a drasztikus diéták, a dohányzás , az alkoholfogyasztás és az alváshiány is. A kozmetikumok nem megfelelő kiválasztása pedig még tovább ronthat a helyzeten.

Melyek az öregedési folyamat jelei?

  • A finom ráncok megjelenése, majd elmélyülése az arcon
  • Ödémák és sötét karikák megjelenése a szem alatt
  • A szemhéj megereszkedése
  • A bőr rugalmatlanná válása, amiben szerepe van a víz- és a tápanyaghiánynak is
  • A bőr tónusának változásai: a bőr tónusa fakóvá válhat, létrejöhetnek pigmentációs problémák, öregségi foltok

Bőrápolási tippek télre

  • Egész évben kényeztessük bőrünket az évszaknak és bőrünk igényeinek megfelelő kezelésekkel és termékekkel! Nyáron a hidratálás mellett a fényvédelemé a főszerep, míg télen a hideg káros hatásaitól kell védeni kültakarónkat. Aki így tesz, tovább megőrizheti bőre épségét, szépségét, bőre öregedése sokkal lassabb lesz.

  • A friss levegő, a rendszeres testmozgás és a megfelelő folyadékfogyasztás télen is csodákra képes! A testmozgás hatására javul a vérkeringés, több oxigén jut a bőrsejtekbe, így frissebb, üdébb lesz az arcbőr. A napi két-három liter folyadék elfogyasztása - főként víz, ásványvíz formájában- nem csak nyáron fontos, a test hidratáltságának megőrzésében és a vízhiány megelőzésében télen is segít. A megfelelő mennyiségű alvás pedig nem csak bőrünk szépségének megőrzése miatt fontos, hanem azért is, mert a fáradtság, kialvatlanság betegségekre hajlamosít.
  • Az egészséges táplálkozás óriási befolyással van bőrünk állapotára. Különösen télen kell odafigyelni erre, amikor hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, kalóriadúsabb ételeket fogyasztani és a zöldségekből, gyümölcsökből pótolható vitamin- és rostbevitelt elhanyagolni. A rendszeres alkoholfogyasztás, a dohányzás, a túl sok kávé és fekete tea az arcbőrt is tönkreteszik, mivel vizet vonnak el a szervezettől. Aki viszont tápanyagokban, rostokban és vitaminokban gazdagon étkezik, nem lesznek hiánybetegségei és ez a bőre állapotán is látszani fog. Érdemes télen vitamin-kúrát tartani, kifejezetten a bőr- és haj igényeire kifejlesztett vitaminkomplex szedésével!
  • A rendszeres arctisztítás télen is fontos! Reggel és este alaposan tisztítsuk meg az arcbőrünket, hogy a ráncok mélyéről és a pórusokból is eltakarítsuk a szennyeződéseket. Így az arcápoló kozmetikumok is sokkal jobban hasznosulnak. Minden nőnek javasolt – de 50 év felett kifejezetten fontos – hogy minőségi kozmetikumot használjon. A kozmetikum tartalmazzon vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövény kivonatokat, hidratáló és tápláló hatóanyagokat, kollagént, hialuronsavat és Q10 koenzimet! Télen használjunk zsírosabb, olajosabb, gazdagabb textúrájú krémeket, melyek védik a bőrt a hideg ártalmas hatásai ellen! Fagyos időben a magas víztartalmú krémek használata tilos! Érdemes hetente egy-két alkalommal arcmaszkot is használni, ami koncentráltan juttatja a bőrbe a hatóanyagokat.
  • A hidegben lassabbá válik a bőr megújulása, ezért a téli hónapokban előtérbe kerülnek a bőr vérkeringését fokozó, meleget adó kezelések, pakolások is. A meleg fürdő szárító hatását kivédhetjük, ha olajat, tejszínt vagy pár csepp vérkeringést fokozó aromaolajat (rozmaring, gyömbér, fahéjolajat) keverünk a vízbe. Ezeket a párologtatóba csöppentve is jó hatást érhetünk el.
  • Ebben az időszakban javasoltak a különböző mélységű hámlasztásos kezelések is, melyek segítik a bőr megújulását.
2016. november 21.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek