7 tipp, hogyan szokjunk le a körömrágásról

2019. szeptember 3.

Kapcsolódó tünetek:

köröm elváltozások

Mindenkinek vannak rossz szokásai, de talán a körömrágás az egyik legidegesítőbb. Gyakran unalomból vagy stresszes szituációkban kezdjük el. De vajon mit tehetünk, ha le akarunk erről szokni? Az alábbi tippek segíthetnek.

7 tipp, hogyan szokjunk le a körömrágásról

7 tipp, hogyan szokjunk le a körömrágásról

  1. Haladjunk ujjról ujjra

Tény, hogy nagyon nehéz leszokni a körömrágásról, hiszen ez is egyfajta függőség. Az első lépést azonban már azzal megtesszük, ha meghozzuk a döntést, hogy abba akarjuk hagyni. Ennél a taktikánál lépésről lépésre kell haladnunk. Válasszuk ki valamelyik körmünket, és határozzuk el, hogy azt mostantól nem fogjuk rágni. Ha azt sikerül szép hosszúra megnövesztenünk, akkor már is sikerélményünk lesz, és következhet a következő, amit békén hagyunk. Idővel pedig teljesen le fogunk szokni a körömrágásról.

  1. Rövid körmök a siker érdekében

Minél rövidebbek a körmeink, annál kisebb annak az esélye, hogy elkezdjük rágni. Figyeljünk oda, hogy rendszeresen vágjuk vagy reszeljük le a körmeinket. Minél simább a peremük, annál kevésbé fogjuk rágni.

  1. Járjunk manikűröshöz!

Két előnye is van annak, ha manikűröshöz járunk: az egyik, hogy mindig szépek és ápoltak lesznek a körmeink, továbbá nagy valószínűséggel nem fogjuk lerágni azokat, hiszen pénzt fizettünk a gyönyörű eredményért. A másik előnye, hogy mivel ciki lerágott körmökkel manikűröshöz menni, így már az időpontunk előtt pár nappal abba fogjuk hagyni a folytonos rágást.

  1. Gél lakk

A gél lakk egyik nagy pozitívuma, hogy 2-3 hétig kitart, ez idő alatt pedig regenerálódni és nőni tudnak a körmeink, anélkül, hogy rágni tudnánk azokat.

  1. Körömrágás elleni lakk

Kaphatóak olyan speciális körömlakkok, melyeknek annyira rossz ízük van, hogy nagy eséllyel elmegy a kedvünk a körömrágástól. Ez elég gusztustalan, de hatásos!

  1. Viseljünk kesztyűt!

Ezt a trükköt sajnos nem lehet minden élethelyzetben bevetni, de például este, tévézés közben tökéletesen működik.

  1. Keressünk egy segítőt!

Kivel töltjük időnk nagy részét? A legjobb barátnőnkkel, a párunkkal, esetleg a szüleinkkel? Az illetőt avassuk be a tervünkbe, hogy le szeretnénk szokni a körömrágásról, így mindig ránk tud szólni, ha ismét nekikezdenénk.

A körömgomba megelőzése

A körömgomba megelőzése

A körömgomba egy viszonylag elterjedt betegség, számos helyen el lehet kapni, de legfőképp ott, ahol nedves és meleg a levegő. Szerencsére azonban sok mindent tehetünk a megelőzése céljából.

Az egészséges és erős körmök 7 titka

Az egészséges és erős körmök 7 titka

Tippjeinknek hála végre búcsút inthetünk a gyenge, töredezett körmöknek, melyek mindig a legrosszabb pillanatban képesek letörni vagy beszakadni.

Benőtt köröm kezelése házilag

Benőtt köröm kezelése házilag

Kevés kellemetlenebb dolgot ismerünk a benőtt körömnél, hiszen rettentően fájdalmas és még vérezhet is. Lássuk, milyen házi gyógymódok léteznek erre a problémára.

Körömgomba télen

Körömgomba télen

Az időjárást tekintve ismét elérkezett a zárt cipők ideje, melyekben elrejthetjük a lábainkat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene már a lábápolással foglalkoznunk.

Teendők körömágy-gyulladás esetén

Teendők körömágy-gyulladás esetén

A körömágy-gyulladás igencsak kellemetlen jelenség, amely kis mérete ellenére fájdalmas tünetekkel jár, gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. De mi okozza a panaszokat és mi a teendőnk, ha jelentkeznek?

Összes cikk Szépség- bőr- és körömápolás témában