Az egészséges és erős körmök 7 titka

Az egészséges és erős körmök 7 titka

Kapcsolódó tünetek:

  1. Ne áztassuk körmeinket vízben
A New York-i bőrgyógyász, Dr. Samer Jaber azt tanácsolja mindenkinek, hogy ne áztassuk túl sokáig vízben a körmeinket, ugyanis ettől rettentően meggyengül a szerkezetük. Amennyiben túlzásba visszük a hidratálást, akkor a körömágy a nedvesség hatására megnagyobbodik, majd száradáskor összemegy, ennek hatására a köröm könnyen letörhet és beszakadhat. Ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben elkerülni, ha gumikesztyűt húzunk mosogatáskor, illetve csökkentjük a zuhany alatt, illetve a kádban eltöltött időt.
  1. Helyes reszelés
Amennyiben rossz módszerrel reszeljük a körmeinket, sokkal könnyebben fognak beszakadni. A legjobb, ha mindig egy irányba reszeljük, ezáltal nem okozunk rajtuk apró sérüléseket.
  1. Kerüljük a vegyszereket
A legtöbbünknek ez a tipp nem igazán fog tetszeni, hiszen majdnem minden körömlakkban van valamilyen vegyszer, a körömlakklemosókról nem is beszélve. Ezek a kémiai anyagok mind töredezett, száraz körmökhöz vezethetnek, sőt mi több, el is vékonyítják azokat. Ha ennek ellenére nem akarunk lemondani a színes körmökről, akkor használjunk vegán és acetonmentes termékeket.
  1. Adjunk pihenőidőt a körmeinknek
A legtöbben hölgy imádja a gél lakkot, és azonnal a műkörmöshöz rohan, ha már egy picit le van nőve. Ekkor azonban nem hagyunk időt a körmeinknek, hogy kipihenjék magukat, és ismét megerősödjenek. Ezzel rengeteget ártunk a körmeinknek, hiszen a lakkréteg alatt is elvékonyodnak és kiszáradnak, viszont nincs idejük a megerősödésre. A szakemberek javaslata szerint csak 5 napig hagyjuk a körmünkön a lakkot, majd ugyanennyi időt adjunk neki a regenerációra.
  1. Kiegyensúlyozott étrend
Egészségünk szempontjából nagyon lényeges a megfelelő, tápanyagokban gazdag étkezés, nincs ez másképp a körmeink esetén sem. Fogyasszunk sok áfonyát, ami tele van antioxidánsokkal, illetve leveles zöldségeket, melyekben rengeteg a vas, aminek körömerősítő hatása van. A magnéziumban gazdag mandula szintén pozitívan hat a körmeinkre.
  1. Körömvágás
Nagyon fontos, hogy rendszeresen vágjuk a körmeinket, így sokkal erősebbek lesznek. Minél hosszabbra hagyjuk, annál könnyebben törnek le, továbbá sokkal több ápolást is igényelnek.
  1. Otthoni körömápolás
Ha úgy érezzük, hogy ráférne a körmeinkre az ápolás, akkor nyugodtan essünk nekik otthon. Az arcunkhoz hasonlóan a körmeinknek is szükségük lehet egy kis hidratációra. A különféle körömápoló olajok nem csupán a szükséges nedvességgel látják el, de emellett erősítik is azokat. Erica Marton, az amerikai manikűrös, aki sztárok körmeinek egészségéért is felel, azt javasolja, hogy sárgás körmök esetén keverjünk össze egy kevés citromlevet sütőporral, ezt az egyveleget kenjük rá a körmeinkre, hagyjuk hatni 15 percig, majd mossuk le. Az eredmény azonnal látható lesz. Amennyiben nagyon száraz a körömágynál a bőr, akkor pedig kenjünk rá olíva- vagy kókuszolajat.
2019. november 25.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek