5 esztétikai probléma - 5 megoldás homeopátiával

5 esztétikai probléma - 5 megoldás homeopátiával

Az öt leggyűlöltebb szépséghiba

Dr. Wilhelm Schüssler homeopátiával foglalkozó orvos dolgozta ki azt a sajátos rendszert, amelynek középpontjában tizenkét, a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi só áll. Ha valamelyikből csak nagyon kevés van a szervezetünkben, akkor hiányállapot, betegség lép fel, ennek jelei pedig az arcon redők, elszíneződések formájában láthatóak.

A homeopátiás kozmetikumok az úgynevezett információs terápia elvén működnek: az adott ásványi só olyan információt visz be a bőrbe, amely helyreállítja a szövetek homeosztázisát. Segítségükkel az öt leggyakoribb esztétikai probléma is orvosolható:

1. Cellulitisz

A cellulitisz nem csak esztétikai probléma, hanem a szervezet megbomlott egyensúlyára, a felhalmozódott méreganyagokra is figyelmeztet, amelyek a sok ülőmunka, a helytelen táplálkozás, a szervezet kibillent vízháztartásának következményei. A nátrium-klorid és kovasav tartalmú homeopátiás krémek megoldást nyújtanak a narancsbőr elleni harcban: visszaállítják bőrünk vízháztartásának egyensúlyát és a kötőszövetek feszességét.

2. Striák

A súlyingadozást vagy hirtelen növést a bőr alatti kötőszövet nem tudja követni, így a bőr kitágulhat és „megreped”. A kötőszöveti gyengeséget a mozgásszegény életmód és a kevés folyadékfogyasztás is fokozhatja. Striák kialakulásának megelőzésére és a már meglevők kezelésére a bőr rugalmasságáért felelős kalcium fluorid ásványi só tartalmú krémek alkalmasak.

3. Pigmentációs zavarok

A Kalium sulfuricum ásványi anyag egyensúlyának felbomlására utalhatnak a pigmentációs eltérések, mint a szeplő, májfolt, illetve vitiligo, idősebb korban pedig az úgynevezett öregségi foltok megjelenése a kézfejen, orvoslására ilyen hatóanyagot tartalmazó homeopátiás krémet érdemes beszerezni.

4. Pattanásos bőr

A fénylő, zsíros arcbőr és a száj fölötti függőleges ráncok Natrium phosporicum hiányra utalnak, mely a sav-bázis egyensúlyért felelős só. Ha valakinek zsíros a bőre és túlzott a faggyútermelése, az állandó harcban áll a miteszerekkel, aknékkal, pattanásokkal, gyulladt gócokkal. Ezekre a panaszokra gyógyír a vasfoszfát tartalmú homeopátiás krém.

5. Ráncok, bőröregedés

Két olyan ásványi só is van – a kalcium fluorid és a szilícium –, amelyek kifejezetten a kötőszövetek és a bőr rugalmasságáért felelnek. Ezek hiánya tehető felelőssé az arc korai öregedéséért, a szem körül kialakuló szarkalábakért is. A szilícium elősegíti a kötőszövetek felépítését, a kollagén rostok képződését. Már 30 éves kor alatt érdemes használni szilícium tartalmú krémet a korai ráncosodás megelőzésére!

+ 1 érv a holisztikus szépségápolás mellett: A homeopátiás krémek – így a Schüssler termékek – összetevői 100%-ig természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak parabent és kőolajszármazékot. Az összetevők között megtalálható a népszerű sheavaj, az argán olaj, kókuszdió vaj és a sárgabarackmag olaj, melyek selymessé és rugalmassá varázsolják a bőrt.

2016. augusztus 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink