Szemtorna gyakorlatok

2016. szeptember 16.

Kapcsolódó tünetek:

látászavar, vörös szemek

Egyre nagyobb teret hódít a szemerősítő torna, mutatunk pár gyakorlatot.

A szemtorna módszerének kitalálói szerint a szemek érzékszervek, passzív fogadók, az észlelés tulajdonképpen az agyban megy végbe, ahol a kép háromdimenzióssá áll össze, ennek következtében a megfelelő látás 90 százalékban pszichikai eredetű.

A szempanaszok hátterében a nem megfelelő nézési szokások miatt jön létre károsodás. A szemtréning célja a szemet visszaterelni a helyes nézési technikához, így alkalmazásával a szemüveget akár véglegesen félretehetjük.

A módszer nagy előnye, hogy a gyakorlatokat bárki könnyen elsajátíthatja, a megfelelően diagnosztizált betegségek (kancsalság, összetérítési gyengeség, szemizom bénulás, alkalmazkodási képtelenség esetén) esetében óriási eredmények érhetők el.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • JutaVit Szem-Lutein FORTE tabletta 60x

    JutaVit Szem-Lutein FORTE tabletta 60x

    <p>Javasolt időskori szembetegség, illetve erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére. Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer</p>

    2 899 Ft

Néhány szemtorna gyakorlat

Pislogás – a tudatos pislogás, a szemkörnyék enyhe masszírozásával cserélődik a könnyfilm, javul a szem vérellátása, ellazulnak a szem körüli izmok.

Tekintés – a gyakorlat lényege a mozdulatlan egyenes fejtartás mellett a szemmel a fő irányokba (jobbra, fölfelé, balra majd lefelé) történő nézés, a szélső helyzetekben a szem pihentetése.

szemtorna301

Összetérítő szemmozgás – ez nem más, mint kancsalítás az orrhegyre. Kifelé térő kancsalítás, valamint rövidlátás esetén javasolt.

Akkomodálás – az izomrendszer gyakorlata. Egy fixált kép, szöveg távolítása-közelítése.

Takarás – az ellustult szem fejlesztése, erősítése a feladat az erős, jobban funkcionáló szem teljes letakarása.

Fúziós gyakorlat – az agyat tanítja meg a két szemből jövő információk összehangolására. Műszerrel egymást kiegészítő, ám különböző képeket vetítenek külön-külön, majd mindkét szem elé. A gyakorlattal az agy megtanulja egyszerre észlelni őket.

Lazító gyakorlatok – a belső szemizmok kifáradásának megelőzési módja a munkamegszakítás, az izmok ellazítása. Közeli fixálás közben távolba kell tekinteni, elrévedni.

Szemvédő vitaminok

Szemünk gondos törődést igényel minden életkorban, kisgyermekek, felnőttek és idősek esetében egyaránt!