Miért fontosak a hámosítók?

Miért fontosak a hámosítók?

Kapcsolódó tünetek:

Vegyünk egy példát: a kánikula, illetve a magas páratartalom miatt erős izzadást léphet fel a pelenka környékén és a hajlatokban, viszont a téli időszak száraz levegője erősen szárító hatású lehet a kicsik számára.

A koraszülött és „időre” érkezett babák bőrének felépítésében is adódnak nagy különbségek, legfőképp a szaruréteg vastagságában. A koraszülött babáknál ez a réteg mindössze 2-3 sejtsor vastagságú, ugyanakkor az érett csecsemők szarurétegében 15, vagy több réteg is lehet – akár a felnőttek esetében. A fentiek ismeretében nem meglepő: a koraszülött babák bőre sebezhetőbb a sérülésekkel szemben.

Sokára alakul ki

A bőr rugalmasságát biztosító rostok többsége a világra jövetel után képződik, ez a folyamat pedig 3 éves korig is elterthat, mígnem eléri a felnőttekével megegyező szerkezetet. A babák bőre tehát sokkal kevésbé rugalmas, mint az éretteb, felnőttekre jellemző bőr.

A babák első egy-két életévükben még csekély számú aktív verejtékmiriggyel rendelkeznek, az izzadás az esetek döntő többségében csupán az első 2-5 nap után indul meg, legtöbbször az arcon, később a tenyereken és a többi testtájon.

Újszülött csecsemőknél a pigmenttermelés alacsonynak számít, ennek „köszönhetően” könnyen, a napon kevés időt töltve is leéghetnek. A félévesnél is kisebb babákat mindenképpet védeni kell a Nap káros sugaraitól, lehetőleg teljes napvédő ruházattal.

Védeni kell

A fentiek ismeretében nem meglepő, hogy a babák bőre sebezhető a külső ingereket tekintve. Már kis mennyiségű nyál, széklet is irritáló hatást válthat ki. Tekintettel arra, hogy a babák bőrének lipidtartalma meglehetősen magas a zsírban oldódó irritáló anyagok könnyebben keresztüljuthatnak a bőr rétegein, mint a vízben oldódók.

A babák sima, puha bőre már a születés első perceitől képes a nagyon fontos feladatok ellátására, de ezt csak akkor tudja maradéktalanul végezni, ha ép, egészséges marad. A felsértett bőr problémákra tehet hajlamossá, ezért a csecsemők bőrének ápolásának egyik legalapvetőbb célja, annak sértetlenségének fenntartása.

Fontos a jó minőség

A Neogranormon kenőcs hámosító, a bőr felmaródása, valamint kisebb hámhiányok kezelésére szolgáló kenőcs. Összetevőinek komplex hatása révén védi a hámsejteket, így az egészséges hámréteget is. Bőrregenerációt elősegítő hatása következtében fokozza a bőr ellenállását a fertőzésekkel szemben, elősegíti a hámsérülések gyógyulását.

2016. július 13.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek