Megelőzhető a hajhullás?

2018. május 23.

Kapcsolódó tünetek:

hajhullás

A kopaszodást genetikai, hormonális és környezeti hatások egyaránt befolyásolják. Az öröklött hajlam ellen sajnos hiába küzdünk, de hatását mérsékelhetjük.

Megelőzhető a hajhullás

Megelőzhető a hajhullás

Étkezéssel a hajhullás ellen

Így a legkönnyebb! A haj fő táplálói a vas, a cink és a B12-vitamin. Nyerje ki ezeket a tápanyagokat természetes forrásaikból: sovány húsokból, leveles zöldségekből, diófélékből, hüvelyesekből és halakból.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Parusan Energizáló tonik nőknek 200ml

  Parusan Energizáló tonik nőknek 200ml

  <p>Hajritkulás, diffúz hajhullás esetén - Serkenti a fejbőr vérkeringését - Javítja a fejbőr tápanyaggal történő ellátását - Csökkenti a hajhullást és elősegíti a haj növekedési fázisát</p>

  5 099 Ft
 • Parusan Stimuláló sampon nőknek 200ml

  Parusan Stimuláló sampon nőknek 200ml

  <p>Hajritkulás, diffúz hajhullás esetén - Serkenti a fejbőr vérkeringését - Javítja a fejbőr tápanyaggal történő ellátását - Csökkenti a hajhullást és elősegíti a haj növekedési fázisát</p>

  5 099 Ft

Masszázs a fejbőr serkentésére

Egy alapos hajmosás már fél siker! A zuhany alatt masszírozza át teljes fejbőrét! Ezzel serkenti a fejbőr keringését, mely elősegíti a hajnövekedést, és növeli az alkalmazott sampon hatékonyságát is.

Változás a hajápolásban

 Vegye természetesebbre! A hajszárítás, hajvasalás és különösen a festés roncsolja és ritkítja a hajat. Mellőzze ezeket!

Minoxidil – a hajnövekedés csodaszere

A minoxidil növelheti a tüsző méretét, így nagyobb, erősebb hajszál növesztését teszi lehetővé. A hatóanyag a nők 50%-ánál hatásosnak bizonyult, emiatt mára számos hajápolási termék összetevője.

Lézeres kezelés a sűrű hajért

A lézeres kezelések csökkentik azokat a hajtüszőkben fellépő gyulladásokat, melyek gátolják a regenerálódást. Egy nemrégiben készült, 26 héten át folytatott kutatás is igazolta ezt, mely során a kutatók kéthetente alkalmaztak egyhetes kezelést az alanyokon, és annak nyomán jelentős mértékű sűrűsödést észleltek.

Kevesebb stressz, sűrűbb haj

Önnek is kihullik a haja az idegességtől?  Nos, ez nem csak egy közmondás. A hirtelen és a krónikus stressz is megakadályozhatja a haj növekedését. Próbáljon nyugodtabb életet élni, és alkalmazzon stresszkezelési módszereket!

Hajhullás elleni hormonterápia

Változó korban a hormonszint ingadozása előidézheti a hajhullást. Ha komoly kopaszodást tapasztal, jelezze orvosának, és kérjen hormonterápiát!

Kortizon injekció a fejbőrbe

Fáj, de működik. Ha a kortizont közvetlenül a fejbőrbe injektálják, az blokkolja a káros hormonaktivitást, ami a haj elvékonyodását és kihullását okozza. Ez a módszer különösen jól működik gyulladt fejbőr esetén.

10 tény az őszülésről 750

10 tény az őszülésről

Attól függetlenül, hogy tetszik-e nekünk az ősz haj vagy sem, a legtöbb esetben nem lehet megakadályozni az őszülést. De ha nem elkerülhető, akkor legalább tudjunk meg róla minél többet.

Tények és tévhitek az őszülésről

Tények és tévhitek az őszülésről

Hallottuk anyukánktól, aki az ő anyukájától tudja, de a szomszéd teljesen mást mondott, miközben mi magunk megint csak más tapasztalatokkal rendelkezünk. Az őszülést mindig is számtalan tévhit lengte körül. Mutatjuk, mit szabad és nem szabad elhinni.

Tényleg beleőszülhetünk a stresszbe?

Tényleg beleőszülhetünk a stresszbe?

Valószínűleg mi magunk is sokszor mondtuk már, hogy „Azt hittem, ott őszülök meg!”. De vajon van valóságalapja a mondásainkban, szófordulatainkban, sőt népmeséinkben is megtalálható haragba, stresszbe vagy bánatba való beleőszülésnek?

Mindent a tavaszi hajhullásról – és tippek ellene

Mindent a tavaszi hajhullásról – és tippek ellene

A tavasz megérkeztével egyre többet süt a nap, a fák kirügyeznek, és a fű is elkezd nőni. Nem így a hajszálaink. Sokan ugyanis pont ebben az időszakban veszik észre, hogy egyre jobban hullik a hajuk. De vajon miért?

Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen

Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen?

Egy csontritkulás gyógyítására kifejlesztett szer véletlen felfedezett mellékhatása, hogy újjáéleszti a hajhagymákat. Tudósok még tesztelik a vegyületet, de az eddigi eredmények biztatóak.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában