Megelőzhető a hajhullás?

2018. május 23.

Kapcsolódó tünetek:

hajhullás

A kopaszodást genetikai, hormonális és környezeti hatások egyaránt befolyásolják. Az öröklött hajlam ellen sajnos hiába küzdünk, de hatását mérsékelhetjük.

Megelőzhető a hajhullás

Megelőzhető a hajhullás

Étkezéssel a hajhullás ellen

Így a legkönnyebb! A haj fő táplálói a vas, a cink és a B12-vitamin. Nyerje ki ezeket a tápanyagokat természetes forrásaikból: sovány húsokból, leveles zöldségekből, diófélékből, hüvelyesekből és halakból.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Masszázs a fejbőr serkentésére

Egy alapos hajmosás már fél siker! A zuhany alatt masszírozza át teljes fejbőrét! Ezzel serkenti a fejbőr keringését, mely elősegíti a hajnövekedést, és növeli az alkalmazott sampon hatékonyságát is.

Változás a hajápolásban

 Vegye természetesebbre! A hajszárítás, hajvasalás és különösen a festés roncsolja és ritkítja a hajat. Mellőzze ezeket!

Minoxidil – a hajnövekedés csodaszere

A minoxidil növelheti a tüsző méretét, így nagyobb, erősebb hajszál növesztését teszi lehetővé. A hatóanyag a nők 50%-ánál hatásosnak bizonyult, emiatt mára számos hajápolási termék összetevője.

Lézeres kezelés a sűrű hajért

A lézeres kezelések csökkentik azokat a hajtüszőkben fellépő gyulladásokat, melyek gátolják a regenerálódást. Egy nemrégiben készült, 26 héten át folytatott kutatás is igazolta ezt, mely során a kutatók kéthetente alkalmaztak egyhetes kezelést az alanyokon, és annak nyomán jelentős mértékű sűrűsödést észleltek.

Kevesebb stressz, sűrűbb haj

Önnek is kihullik a haja az idegességtől?  Nos, ez nem csak egy közmondás. A hirtelen és a krónikus stressz is megakadályozhatja a haj növekedését. Próbáljon nyugodtabb életet élni, és alkalmazzon stresszkezelési módszereket!

Hajhullás elleni hormonterápia

Változó korban a hormonszint ingadozása előidézheti a hajhullást. Ha komoly kopaszodást tapasztal, jelezze orvosának, és kérjen hormonterápiát!

Kortizon injekció a fejbőrbe

Fáj, de működik. Ha a kortizont közvetlenül a fejbőrbe injektálják, az blokkolja a káros hormonaktivitást, ami a haj elvékonyodását és kihullását okozza. Ez a módszer különösen jól működik gyulladt fejbőr esetén.

Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen

Csontritkulás elleni szerrel a kopaszodás ellen?

Egy csontritkulás gyógyítására kifejlesztett szer véletlen felfedezett mellékhatása, hogy újjáéleszti a hajhagymákat. Tudósok még tesztelik a vegyületet, de az eddigi eredmények biztatóak.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában