A bőrgyógyász 3 tippje narancsbőr ellen

A bőrgyógyász 3 tippje narancsbőr ellen2

Kapcsolódó tünetek:

A narancsbőr a kötőszöveti rostokkal határolt zsírszövet felszaporodás, melyet egyes szerzők szerint a helyi  vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara is jellemez. A bőr alatti kötőszövetben levő zsírszövet kis „lebenykéi” betüremkednek a bőrbe, illetve felnyomják azt a kötőszöveti rostok között, így a bőr felülete egyenetlenné válik. A narancsbőr legtöbbször a combon, a hason, a fenéken és a felkaron jelenik meg. Kialakulásában szerepet játszhat a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány, a tartós stressz, a hormonális állapot változása (pl. terhesség), ahogy a kötőszöveti gyengeség, az anyagcsere lelassulása, a hormonzavarok és számos genetikai tényező is, de alapvető a női kötőszöveti rostok speciális elhelyezkedése.
  1. Mozogjunk rendszeresen

A testmozgás szükségességét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Heti 3-4 alkalommal mindenképp ajánlott sportot beiktatni a napirendünkbe. A testmozgás hatására tónusosabbá válik bőrünk, javul a vérkeringés és hatékonyabbá válik a zsírbontás, valamint felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, melyek mindegyikére szükségünk van, ha szeretnénk a narancsbőr mértékét csökkenteni.
  1. Táplálkozzunk egészségesen

Táplálkozzunk mértékletesen és kiegyensúlyozottan. Étrendünkből teljes mértékben száműzzük a cukrot, a finomított lisztet, és a tartósítószerekkel, színezőanyagokkal, aromákkal dúsított termékeket. Fogyasszunk sok zöldséget, rostokban gazdag élelmiszereket. Gyümölcsöt is ehetünk, de inkább a nap első felében, hogy a bennük található fruktózt a nap során el tudja használni szervezetünk. Ha súlyfeleslegünk van, igyekezzünk lefaragni azt.
  1. Igyunk sok folyadékot

Napi másfél-két liter víz elfogyasztása nélkül biztosan vesztesként kerülünk ki a narancsőrrel szemben vívott harcból. Kánikulában vagy erőteljes izzadással járó sport esetén még ennél is több folyadékra van szükségünk. A szervezet számára a tiszta víz a legjobb folyadékpótlásra alkalmas ital, de ha valaki nagyon nem szereti, ízesítheti például citrusfélékkel. Ha a fenti tanácsokat legalább 3 hónapja betartjuk, csak ezt követően van értelme szakemberhez fordulnunk, hogy alávessük magunkat egy speciális, ultrahangos, lézeres, vákuumos vagy rádiófrekvenciás kezelésnek, mezoterápiának vagy bármilyen más gyógymódnak.
2021. június 26.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink