7 tipp a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatért

7 tipp a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatért

Kapcsolódó tünetek:

1. Legyen őszinte önmagával!

Szánjon rá időt, hogy végig tudja gondolni, valójában mi válthatta ki párkapcsolatuk rossz irányba változását! Fogalmazza meg magának, mi nem működik, miben érez hiányt, és hogyan lehetne újra megfelelő! Legyen őszinte magával!

2. Legyen őszinte a párjával!

Üljön le a párjával és őszintén mondja el neki, hogy mire vágyik! Ügyeljen arra, hogy ne vádolja partnerét! Kérdezze meg, ő mit hiányol, mit szeretne! Ha érdeklődik párja igényei felől, akkor biztosan kialakul egy bizalmi helyzet, amiben veszekedés nélkül tudnak beszélgetni.

3. Vegye komolyan párja érzéseit is és ne sértődjön meg a kritikán!

Miután megosztotta partnerével az érzéseit, gondolatait, hallgassa meg őt is és vegye komolyan, amit mond. Fogadja el, ha párja nem csak pozitív dolgokat fogalmaz meg, és ne vegye sértésnek, ne azon kezdjen gondolkozni, hogyan tudna visszavágni neki!

4. Legyen kompromisszum kész!

Legyen kompromisszum kész! Próbálják megbeszélni, hogyan tudnák közelíteni az igényeiket, vágyaikat úgy, hogy az mindkettőjüknek megfelelő legyen!

5. Készítsenek közös jövőtervet!

Beszélgessenek az egyéni és közös céljaikról egyaránt! Mondják el egymásnak, kinek mi a terve, mit szeretne elérni, hova szeretne eljutni (munka, hobbi, utazás tekintetében), majd készítsenek közös terveket is!

6. Kedveskedjenek egymásnak a mindennapokban is!

Minden nap tegyenek valamit a másikért, önzetlenül! Nem kell óriási dolgokra gondolni, ilyen lehet a vacsora elkészítése, a szemetes kiürítése, a fürdővíz elkészítése, a gyermekek lefürdetése, tanulás a gyerekkel, az érdeklődés, hogy miként telt a másik napja.

7. Szervezzenek közös programokat!

Minden héten legalább egyszer töltsenek együtt minőségi időt! Megbeszélhetnek napközben egy helyet, ahol együtt ebédelnek, vagy kérjék meg időnként a nagyszülőket, hogy vigyázzanak a gyerekekre, Önök pedig menjenek vacsorázni, moziba vagy nézzenek meg egy filmet otthon. A lényeg a közös minőségi időtöltés.
2017. április 3.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek