A 3 legjobb alvást segítő gyógynövény

A 3 legjobb alvást segítő gyógynövény

Kapcsolódó tünetek:

A következő gyógynövényekből készült teák folyamatos fogyasztása nem okoz hozzászokást, stresszes élethelyzetekben pedig fogyasszuk kúraszerűen!

1. Citromfű

Kitűnő idegerősítő, nyugtató, altató, görcsoldó. Vizeletkiválasztó, szélhajtó és izzasztó hatása is van. Nyugtatja a méhet, a szívideget, a gyomor- és emésztőrendszert. A citromfűből készített tea nagyon kellemes ízvilágú, nyugtató és stresszoldó hatású. Nincs káros mellékhatása, korlátlan ideig lehet fogyasztani. Az esti órákban érdemes meginni belőle egy csészényit, de arra ügyeljünk, hogy ne közvetlenül lefekvés előtt fogyasszuk, mert vizeletkiválasztó hatása miatt éjszaka többször fel kell kelni.

2. Orbáncfű

Az orbáncfű teát antidepresszánsként, általános hangulatjavítóként, stresszoldóként, nyugtatóként is alkalmazhatjuk, de immunrendszer erősítő tulajdonsággal is bír. Gyógyteát forrázással készítsünk belőle! Álmatlanságra, depressszióra, idegi panaszokra napi egy csészével ajánlott belőle fogyasztani, az esti órákban. 6 hétig szabad folyamatosan inni, utána 6 hét szünetet kell tartani. Vérhígító mellé nem ajánlott, és azt is tudni kell, hogy a fogamzásgátló tabletták, antidepresszánsok, nyugtatók, epilepszia ellenes és fájdalomcsillapító gyógyszerek hatékonyságát csökkenti.

3. Levendula

A levendula virágából készült tea idegnyugtató, altató hatású. Forrázatával meg lehet szüntetni az ideges szívdobogást, valamint migrént, szédülést, melankóliát is gyógyít. Vízhajtó hatása is van, ezért akárcsak a citromfű esetében, a levendula tea fogyasztására is igaz, hogy közvetlenül lefekvés előtt már ne igyunk belőle!

2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek