Tippek az ünnepi étkezéshez

2015. december 4.

Ünnepek idején sokan a túleszik magukat, eltérnek a mindennapi étkezéstől.

unnepi_etkezes301Nagyon sok embernek a hétköznapi táplálkozása sem kielégítő sőt, egysíkú és egészségtelen, ez az ünnepek alatt még fokozottabb lehet.

Az ünnepek alatt olyan ételeket eszünk, melyeket az év más szakában vagy a hétköznapokban nem: nehéz, zsíros, megterhelő fogások követik egymást, s ezek bizony emésztési panaszokat okozhat. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor az ételintolerancia vagy –allergia is „napirendre” kerül, s bizony ezek a teljes emésztőrendszerre hatással vannak.

A gyomor esetében a refluxból kifolyólag léphetnek fel panaszok, ezek mértéke függ az elfogyasztott édesség, zsíros, megterhelő étel mennyiségétől. A zsíros ételek egyébként túlzott epeürülést okoznak, s ez növelheti a tünetek gyakoriságát, valamint súlyosságát.

A bélflóra kiegyensúlyozott működésének zavara kiterjedt hasi panaszokat okozhat, megélénkült gázosodás, fájdalom, hasmenés, de akár székrekedés formájában is. A bélflóra felel a védekező képességért is, így annak épsége rendkívül fontos.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

  Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

  <p>A Normaflore belsőleges szuszpenzió a bél normál flórájához tartozó, nem patogén Bacillus clausii spóráit tartalmazó készítmény. Alkalmazása elősegíti a bélflóra helyreállítását annak különbözó eredetű károsodása esetén. A készítmény kedvezően befolyásolja az immunrendszert, valamint antitoxikus hatású.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: 695 Ft</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30px" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

  2 899 Ft

Hasznos tippek a ünnnepi lakomákhoz

 • Étkezzünk lassan, rágjunk meg alaposan minden falatot!
 • Naponta ötszöri étkezés ünnepekkor is javasolt, egy-egy szaloncukor is étkezésnek számít, úgyhogy figyeljünk az adagokra.
 • Törekedjünk arra, hogy minden étkezés tartalmazzon friss gyümölcsöt vagy zöldséget!
 • Lehetőleg mindennap mozogjunk alkalmanként legalább 30 percet!
 • Az ünnepi ételek közé illesszük be a halat is, mely bővelkedik fehérjében!
 • Az ünnepi idején javasolt probiotikumokat fogyasztani, ezekben benne vannak azok a jótékony baktériumok, melyek segítségével ellensúlyozhatjuk a helytelen táplálkozás okozta panaszokat.
 • Amennyiben alkoholt is iszunk, javasolt homok- vagy máriatövist tartalmazó étrendkiegészítőt fogyasztani,, ez segíti az alkohollebontásban.
5 tipp puffadás ellen

5 tipp puffadás ellen

Fiatal vagy idős, férfi vagy nő, a puffadás kellemetlen érzését mindannyian tapasztaltuk már életünk során. A fokozott gázképződés számos tényező miatt kialakulhat. Mutatunk 5 tippet, amelyekkel elkerülhetjük a kényelmetlenségeket.

A gyomorfekély kialakulásának okai

A gyomorfekély kialakulásának okai

A gyomorfekély a gyomornyálkahártya folytonosságának megszakadása legalább 5 mm kiterjedésű területen. A fekély a nyálkahártya különböző rétegeit érintheti. A betegséggel forduljunk orvoshoz, hiszen súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

A prebiotikum jótékony hatásai

A prebiotikum jótékony hatásai

A probiotikus baktériumok a természetes bélflóra helyreállítását segítik, továbbá támogatják az emésztést és az immunrendszert. A prebiotikumok pedig ezen bacilusok életfeltételeit javítják, szaporodását serkentik.

Az 5 legjobb gyógynövény puffadásra

Az 5 legjobb gyógynövény puffadásra

Ki ne ismerné azt a kellemetlen érzést, amikor a puffadástól rettenetesen feszül a hasunk? Ilyenkor a legtöbben rögtön a gyógyszeres szekrénybe nyúlnak, pedig számos olyan gyógynövény létezik, ami enyhülést hozhat. Lássuk, hogy melyek ezek.

Mi a teendő gyomorrontás esetén

Mi a teendő gyomorrontás esetén?

A gyomorrontás igen gyakori probléma. Oka a túlzott mennyiségű étel fogyasztása, de hasonló tüneteket produkálhat, ha vírusos vagy bakteriális fertőzés áll a háttérben. Mit tegyünk, ha gyomorrontással állunk szemben?