Tippek az ünnepi étkezéshez

2015. december 4.

Ünnepek idején sokan a túleszik magukat, eltérnek a mindennapi étkezéstől.

unnepi_etkezes301Nagyon sok embernek a hétköznapi táplálkozása sem kielégítő sőt, egysíkú és egészségtelen, ez az ünnepek alatt még fokozottabb lehet.

Az ünnepek alatt olyan ételeket eszünk, melyeket az év más szakában vagy a hétköznapokban nem: nehéz, zsíros, megterhelő fogások követik egymást, s ezek bizony emésztési panaszokat okozhat. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor az ételintolerancia vagy –allergia is „napirendre” kerül, s bizony ezek a teljes emésztőrendszerre hatással vannak.

A gyomor esetében a refluxból kifolyólag léphetnek fel panaszok, ezek mértéke függ az elfogyasztott édesség, zsíros, megterhelő étel mennyiségétől. A zsíros ételek egyébként túlzott epeürülést okoznak, s ez növelheti a tünetek gyakoriságát, valamint súlyosságát.

A bélflóra kiegyensúlyozott működésének zavara kiterjedt hasi panaszokat okozhat, megélénkült gázosodás, fájdalom, hasmenés, de akár székrekedés formájában is. A bélflóra felel a védekező képességért is, így annak épsége rendkívül fontos.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

  Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml

  <p class="x_MsoNormal"><span>A Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd Bacillus clausii spórát tartalmaz tartályonként. Ideális választás csecsemőknek és kisgyermekeknek. Antibiotikum-kúra, illetve akut hasmenés esetén védi és helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, valamint hozzájárulhat a szervezet védekezőképességéhez. Íztelen, így bevétele kicsik számára is egyszerű és kényelmes. Cukor-, glutén- és laktózmentes.</span></p>

  3 299 Ft

Hasznos tippek a ünnnepi lakomákhoz

 • Étkezzünk lassan, rágjunk meg alaposan minden falatot!
 • Naponta ötszöri étkezés ünnepekkor is javasolt, egy-egy szaloncukor is étkezésnek számít, úgyhogy figyeljünk az adagokra.
 • Törekedjünk arra, hogy minden étkezés tartalmazzon friss gyümölcsöt vagy zöldséget!
 • Lehetőleg mindennap mozogjunk alkalmanként legalább 30 percet!
 • Az ünnepi ételek közé illesszük be a halat is, mely bővelkedik fehérjében!
 • Az ünnepi idején javasolt probiotikumokat fogyasztani, ezekben benne vannak azok a jótékony baktériumok, melyek segítségével ellensúlyozhatjuk a helytelen táplálkozás okozta panaszokat.
 • Amennyiben alkoholt is iszunk, javasolt homok- vagy máriatövist tartalmazó étrendkiegészítőt fogyasztani,, ez segíti az alkohollebontásban.
Mikor veszélyes a hasmenés?

Mikor veszélyes a hasmenés?

A hasmenés a legtöbb esetben enyhe tünetekkel zajlik le, és néhány napon belül magától elmúlik. Magunk is tudjuk kezelni megfelelő folyadék és só fogyasztással, és olyan probiotikummal, mely igazoltan rövidíti a hasmenés lezajlását.

Gyomorégés – Ezek az ételek váltják ki a leggyakrabban

Gyomorégés – Ezek az ételek váltják ki a leggyakrabban

A helytelen étkezés gyakran okoz gyomorégést. Természetesen mindenki másképp reagál különböző élelmiszerekre, ettől függetlenül számos olyan létezik, melyeket nem ajánlott fogyasztani.

A szalmonellafertőzés jellemzői

A szalmonellafertőzés jellemzői

A szalmonellafertőzés egy olyan, főleg ételek után terjedő kórkép, amit a szalmonella nevű baktériumok okoznak. A velejáró panaszok rendkívül kellemetlenek. Cikkünkben bemutatjuk ennek a betegségnek a tüneteit.

A reflux diéta aranyszabályai

A reflux diéta aranyszabályai

A reflux kezelésére a gyógyszerektől a diétán át a műtétig számos módszer létezik. Jelen esetben a reflux diéta szabályait ismerjük meg közelebbről.

Milyen szövődményei lehetnek a hasnyálmirigy gyulladásnak?

Milyen szövődményei lehetnek a hasnyálmirigy gyulladásnak?

A hirtelen fellépő felső hasi fájdalom a hasnyálmirigy gyulladás egyik legismertebb tünete. Ez a betegség nem megfelelő kezelés esetén akár halálos is lehet. Alábbiakban közelebbről bemutatjuk ennek a kórképnek a lehetséges szövődményeit és veszélyeit.