Revox JUST termékek minden bőrtípusra

Revox B77

Bőrünk a legnagyobb érzékszervük, ráadásul az arcunk folyamatosan ki van téve mindenféle környezeti hatásnak, így különösen fontos, hogy megfelelően ápoljuk. Hidratálás nélkül a bőr hamar veszít a ruganyosságából, fényvédelem híján pedig az UV-sugárzás káros hatásai miatt gyorsabban öregszik, rosszabb esetben kóros elváltozások alakulhatnak ki rajta.  

„Talán én is tehetnék többet magamért?”  

Ha elhatároztuk, hogy belevágunk a tudatos arcápolásba, először is mérlegelnünk kell, hogy mik a lehetőségeink. A számunkra megfelelő rutin megtalálására az egyik alternatíva, hogy elmegyünk egy szakemberhez, aki kialakít nekünk egy személyre szabott rutint.  

A másik, hogy beleássuk magunkat a témába, és az így összegyűjtött információk alapján mi magunk állítjuk össze, hogy mire van szükségünk. 

A tudatos bőrápolás kulcsa abban rejlik, hogy megismerve magunkat és megismerve a hatóanyagokat, kialakítunk egy olyan bőrápolási rutint, amely fenntartható és amivel a bőrünk általános állapotán magunk is nagyon sokat tudunk javítani.

Saját rutinunk kialakítása 

Ha valaki az utóbbit úton indul el, az első, amit mindenképpen ki kell alakítania magának, azt az „alaprutin” -t, mely 3 lépésből áll: 

Tisztítás, Hidratálás és mindennapos Fényvédelem. 

Már az alaprutin is egy komplett bőrápolási rutin, így már azzal is sokat teszünk a bőrünkért, ha naponta elvégezzük ezt a 3 fázist, amennyiben viszont egyéb hatóanyagokat is szeretnénk bevezetni, nem árt egy kis tanulás. A tudatos bőrápoláshoz ugyanis szükségünk van a hatóanyagok alaposabb ismeretére. Szerencsére nem kell letennünk a kémikusi szakvizsgát ahhoz, hogy eligazodjuk a különböző szérumok és krémek összetevői között, ám nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, melyek azok az anyagok, amiket, a bőrtípusunk tulajdonságaihoz és igényeihez igazítva érdemes használni, illetve mely anyagok kerülendők az arcápolásunk során.

Ha mélyebbre ásunk, láthatjuk, hogy a teljes bőrápolási rutin – a távolkeleti arcápolási rutin lépései alapján - 10 részből áll. Amennyiben külön szeretnénk értelmezni a saját rutinunk valamennyi részét, akkor az alaprutin a keret, a többi pedig az úgynevezett „problémamegoldó rész”, ahol már a saját bőrkondíciónknak megfelelően válogatunk össze termékeket. Hogy ezekből mit építünk be a saját rutinunkba, és mely lépéseket hagyjuk ki, rajtunk áll, és attól függ, mire van szüksége a bőrünknek.  

Kezdésként érdemes az arctisztítóval, szérumokkal, hidratálóval és fényvédővel indítanunk, és minél jobban belelátunk a témába, annál több mindent építhetünk be a rutinunkba.  

Az alaprutin 3 lépését kiegészítve széles körben ismert a 6 lépésből álló napi rutin, amely az alábbi sorrendben is felépülhet: 

  1. Arctisztításminden arcápolás alkalmával az első lépés. 
  2. HámlasztásA kémiai hámlasztók igazi „must have” termékek, ha bőrápolásról van szó, hiszen a bőr természetes megújulását elősegítve megoldást nyújthatnak a mitesszerek, aknék, egyenletlen arcbőr, ráncok és pigmentfoltok ellen. Hetente csak maximum 2-3 alkalommal! 
  3. Hidratálás - A hidratálók között olyan termékeket találsz, mint például a Hialuronsav, vagy a C-vitamin 2%-os szuszpenzió, melyek hozzájárulnak a bőr megfelelő hidratáltságához és növelik természetes védekezőképességét. Használatukkal a bőr selymesen puhává és mélyen hidratálttá válik.  
  4. BőrtökéletesítésAz egyenletesebb és ragyogóbb arcbőr érdekében a C-vitamin 20% szérum, a Koffein, a Koenzim Q10 és az Azealinsav csökkentik a bőrtökéletlenségeket és pigmentfoltokat, harcolnak a szabadgyökök ellen, és csökkentik a duzzanatokat. 
  5. Anti-agingA bőr öregedéseinek első jelei a ráncok, melyek visszaszorítására a Peptidek, Kollagén Aminosav, vagy akár a Niacinamid is a segítségünkre lehet, hiszen ezek elősegítik a bőr kollagéntermelését, növelik rugalmasságát és feszességét, így fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek számára. 
  6. Fényvédelem - A tudatos bőrápolási rutin a mindennapos fényvédelemmel végződik, hiszen az UV sugarak felelősek az arcon megjelenő bőröregedés jeleinek 80%-ért.

A türelem nemcsak a hosszú élet, de az egészséges arcbőr titka is 

Fő a fokozatosság, és a legfontosabb, hogy hagyjunk időt magunknak és a bőrünknek, hogy legyen időnk kitapasztalni, mi segít a legjobban.  

Valamennyi résznél legyünk türelmesek, egyszerre csak egy új hatóanyagot vezessünk be a rutinunkba és 10-14 napig használjuk azt, mielőtt egy újabb kipróbálásába belekezdenénk.  

Ilyenkor ugyanis fontos figyelnünk a bőrünket, tapasztalunk e bármiféle irritációt (pirosság, hámlás, pattanások) és csak akkor építeni tovább a rutinunkat, ha ezek közül egyik sincs jelen.  

A hatóanyagoknak 6-12 hét kell, mire kifejtik a hatásukat, így érdemes megint csak türelmesnek lennünk.

Minden utánajárás, tervezés és a leghatékonyabb szérumok, krémek sem érnek semmit, ha egy összetevő hiányzik a képletből: a rendszeresség! 

Időre van szükség, hogy a különböző összetevők hatása látszódjon, ehhez pedig türelem és kitartás kell. Mindenki csak annyit vállaljon, amennyit biztosan tud. „Nincs mindenkinek ideje vagy kedve tíz lépést rendszeresen végig csinálni. A baj ott kezdődik, ha bele sem kezdünk. Inkább álljon négy lépésből a rutinunk, de azt végezzük naponta, minthogy egyáltalán ne csináljunk semmit. Ezzel pedig valami olyasmit is kaphatunk, amire hektikus mindennapjaink közepette szükségünk van: rendszerességet, és „Én időt”. 

Nincs jolly joker 

Mivel a bőrünk egészsége nemcsak attól függ, hogy mit kenünk rá, vagy éppen mit nem, hanem meglátszik rajta a stressz, az életmódunk, a szokásaink, de még az étkezésünk is, így nincs olyan szer, ami mindenkinek megfelelő.  

Nagy általános támpontok azért persze vannak, hiszen míg egy zsíros bőrű embernek egy nagyon kevés alkoholt tartalmazó szérum nem rombol, addig egy érzékeny, száraz, rosaceás bőrnek a közelébe sem szabad engedni ilyen terméket. A parfüm pedig az az összetevő, ami a leggyakrabban vált ki bőrirritációt, ezért kerülendő.  

Ám ebben az esetben is érdemes figyelni az összetevők listáját: ha a parfüm a felsorolás végén található, akkor kevés van a készítményben, így beleférhet, ha nem érzékeny a bőrünk. Ám ha a lista elején vagy közepén található, jobb, ha nem visszük magunkkal, mert nagyobb mennyiség található belőle a termékben. 

Az olyan készítmények, amelyek azt hirdetik magukról, hogy egyszerre hidratálnak, csökkentik a pattanásokat és radíroznak is, érdemes fenntartásokkal kezelni és inkább olyan termékeket keressünk, amelyek egy-két problémára koncentrálnak, de azt megbízhatóan kezelik. Az arcbőrünknek megfelelő összetételű készítmények kiválasztásához bátran kérdezzük a gyógyszerész szakembereket, ők jól ismerik a hatóanyagok tulajdonságait és bőrünkre kifejtett hatásait.  

Az itt található Revox Just alkalmazhatósági és kombinálhatósági táblázatában a bőrtípusodhoz használható arcszérumokról kaphatsz kellő információt és útmutatást a saját napi rutinod kialakításához.

A REVOX JUST termékcsalád az egyszerűséget tükrözi. Minden termék válogatott, a bőrápoláshoz fontos összetevőket tartalmazza, melyek valamennyi bőrtípusnak és bőrigénynek megfelelnek. 

A termékek fejlesztése során egy egyszerű elvet követtünk (hatékony összetevők a lehető legnagyobb koncentrációban) a lehető legjobb eredmények elérése érdekében és minden felesleges összetevő nélkül.  

Termékeink parabén-, cit- & mit-, paraffin- és parfümmentesek. 

A Revox termékcsalád termékei kozmetikumok, forgalmazza a Primőr Kozmetikai Kft..  

Támogatott tartalom. 

 

2022. augusztus 26.

Kiemelt ajánlatunk