Miért érdemes halolaj kapszulát szedni? (x)

Miért érdemes halolaj kapszulát szedni? (x)

Kapcsolódó tünetek:

Az omega-3 esszenciális zsírsavak mindig jelen voltak az emberiség táplálkozásában, már akkor is, amikor még nem tudtuk pontosan, hogy milyen fontos tápanyagokhoz is jutunk halak, egyéb tengeri élőlények és olajos magvak fogyasztásával. Az utóbbi évtizedek kutatásainak köszönhetően vált világossá jelentőségük egészségünk egyensúlyának fenntartásában.

Az esszenciális kifejezés szó szerinti jelentése: alapvető fontosságú, nélkülözhetetlen. Szervezetünk hasonlóképpen a vitaminokhoz, nem képes az ilyen zsírsavak előállítására, ezért ezeket táplálkozás útján kell bejuttatnunk szervezetünkbe.

Az omega-3 zsírsav család bázismolekulája az alfa-linolénsav, ami leginkább növényi eredetű táplálékokban található. Szervezetünk képes eikozapentaénsavvá (EPA) alakítani, de csak alacsony hatékonysággal. Ezek a zsírsavak, az omega-3 EPA és DHA szervezetünk építő elemei, nélkülözhetetlenek szervezetünk egészséges sejtműködéséhez, a sejtek alkotóelemei, fontos hormonok forrása. Az omega-3 zsírsavak azáltal vesznek részt a sejtműködésben, hogy beépülnek a sejthártyába, és rugalmasabbá teszik azt, így segítve az összes szervrendszer egészséges működését.

Az EPA és DHA megfelelő mennyiségben a mélytengeri halakban, és ezáltal a hajolajban található. 

Mit értünk megfelelő mennyiségen? Azt a napi minimum adagot, amely szükséges a kedvező hatások eléréséhez. Ez felnőttek esetében például a normális agyműködéshez napi 250 mg DHA-ra, a szív megfelelő működéséhez pedig napi 250 mg EPA és DHA bevitelére van szükség. Ezeket a mennyiségeket változatos étrenddel körülményes fedezni, hiszen legalább 2-3 alkalommal kellene tengeri halakat fogyasztani. Így, ha kényelmes és gyors megoldást szeretnénk az omega-3 zsírsavak pótlására, érdemes halolaj kapszulát választani.

A halolajban található omega-3 zsírsavak jótékony hatásai közül a legismertebb a szív-érrendszer egészségének támogatása:

  • A vér triglicerid szintjének csökkentésével védi az érfalakat az érelmeszesedéstől.
  • Segít a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében, csökkenti az újbóli szívinfarktus bekövetkezésének rizikóját.
  • Csökkenti a vérrög kialakulásának a kockázatát azáltal, hogy gátolja a véralvadást elősegítő faktorokat, növeli a véralvadási időt, gátolja a vérlemezkék összecsapódását, csökkenti a vér viszkozitását.

Várandósság és a szoptatási időszakában elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez:

  • A várandósság ideje alatt az omega-3 zsírsavak pótlása csökkenti a koraszülés kockázatát. A méhizomzat lazításával és a méhlepény vérellátásának javításával elnyújtja a magzati növekedés ütemét, növeli az újszülött születési súlyát
  • A megfelelő omega-3 zsírsav szint a várandósság és az anyatejes táplálás ideje alatt hozzájárul a baba idegrendszerének fejlődéséhez. A születendő baba nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, szellemi teljesítőképessége növekszik. Pozitívan befolyásolja a szemideghártya, ezáltal a látásélesség fejlődését. 
  • Csökkentheti a szülés utáni depresszió előfordulását.

Ezeken túl:

  • Nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez.
  • Segít a bőrbetegségek enyhébb formáinak megelőzésében és kiegészítő kezelésénél is.
  • Reumás ízületi gyulladásban a halolaj csökkentheti fájdalom- és gyulladáscsökkentők alkalmazásának szükségességét.
  • Megfelelő bevitellel ellensúlyozza a szervezeten belüli omega-6 túlsúlyt, ezáltal enyhítve az emiatt kialakult gyulladásos alapú betegségek tüneteit.

A svéd Eskimo-3 termékcsalád több évtizedes tudományos kutatómunka eredménye. A márka több mint 20 éve megbízható szereplője a piacnak, hatékonyságát számos tudományos vizsgálat és klinikai dokumentáció támasztja alá. Az Eskimo-3 halolaj kapszula gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, így Egészségpénztári számlára is megvásárolható. A termék tisztaságának és stabilitásának köszönhetően a legérzékenyebb időszakban, terhesség és szoptatás idején is fogyasztható.

Az Eskimo-3 halolaj kapszulák jellemzői, amik kiváló minőségét meghatározzák:

  • természetes: magas omega-3 zsírsav tartalom, igazolt eredetű, vadhalászatból származó alapanyagok, Friend of the Sea minősítés,
  • stabil: az olaj nyitott állapotban, több mint 6 hónapig nem avasodik meg,
  • hatékony: stabilitásának köszönhetően nehezen avasodik, 
  • tisztított: nem tartalmaz egészségre káros, rákkeltő anyagokat,
  • biztonságos: tiszta és nem avasodik, biztonsággal fogyasztható,
  • baba-mama barát: várandósoknak és kismamáknak kimondottan ajánlott,
  • igazolt: rendelkezik az Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyével, 
  • gazdaságos: egészségpénztári számlára is megvásárolható,
  • mentes: laktóz-, tejcukor-, és gluténérzékenyek is fogyaszthatják,
  • praktikus kiszerelés: kapszulás kiszerelésének köszönhetően könnyen, egyszerűen magunkkal vihetjük, azok is könnyedén fogyaszthatják, akinek a halas íz vagy az olajos állag gondot okoz.
Támogatott tartalom
HOVITAL Kft.
2023. január 9.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink