Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

Így készítsük fel bőrünket a tavaszra

Már az első tavaszi napsugarak képesek arra, hogy felvidítsanak minket és ezzel egyébként a bőrünket is. A fakó és unalmas téli színtelenség után könnyebben válik ragyogóvá megjelenésünk, ám az évszakváltozás, az új időjárási körülmények friss kihívásokat is jelentenek bőrünknek. Nem csak a meleg vagy éppen a párásabb idő, de az erősödő napsugárzás és a változékony idő is megviselheti arcunkat, így nem árt felkészülnünk az új környezeti hatásokra!

Megújulás A tavasz a megújulás időszaka is, ami arra ösztönözhet minket, hogy bőrünket is frissítsük fel. Főként azért, mert így könnyebben magába szívhatja a fontos tápanyagokat. Az olyan termékek, mint a Skincode Extra gyengéd bőrmegújító maszk, segítenek abban, hogy az elhalt hámsejteket kíméletesen, de alaposan eltávolíthassuk a bőrfelszínről, miközben kisimítják a bőrt és egyenletessé, tisztává teszik megjelenését. Természetesen a különböző bőrradírok és kémiai hámlasztók is nagyszerűek. Az a lényeg, hogy olyan gyakran használjuk csak őket, amennyit ajánlott.
Táplálás A sűrűbb és nehezebb krémeket tavasszal már eltehetjük a szekrénybe, de ilyenkor is szükség van megfelelő táplálásra. Keressünk kifejezetten hidratáló és esetleg a fényesedést is gátló termékeket, melyek már könnyedek, nem zsírosítanak. Fontos, hogy az éjszakai bőrápolásra ilyenkor is figyeljünk, hiszen ekkor tud regenerálódni bőrünk. Lefekvés előtt például érdemes tápláló arcmaszkokat használni és szérumot is felvihetünk – reggelre bizony meghálálja majd a bőrünk mindkettőt!
Napvédelem Tavasszal már egyre többet és hosszabb ideig vagyunk a napon, ezért fontos, hogy olyan nappali krémet használjunk, ami fényvédőt is tartalmaz, vagy vigyünk fel a hidratáló után egy könnyed napvédő krémet is. Ettől nem lesz zsíros a bőrünk, viszont megvédjük a nap káros hatásaitól és megelőzzük a korai bőröregedést is. Kinek kellenek azok a mélyebb ráncok, nem igaz?
Tisztítás A melegebb idő miatt bőrünk a megszokottnál könnyebben zsírosodhat, így érdemes hetente párszor alaposabb tisztítást beiktatni a napi rutinba – főleg azoknak, akik eleve zsíros bőrtípussal rendelkeznek. ez azt jelenti, hogy habzó lemosókat, radírokat, tonikot is használhatunk. Ám nem szabad bőrünket túltisztítani, mert az már irritációt okozhat. A zsírosabb bőrűek kezdjék el használni a megfelelő termékeket, melyekkel megelőzhetik a fényesedét és a pórusok eltömődését.
2018. március 13.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink