Frontérzékenység – Így enyhíthetők a fronthatások

2020. július 27.

Fejfájás, keringési problémák, fáradtság… A különböző fronthatások sajnos nagyon ki tudják készíteni az emberi szervezetet. Ne engedjük legyőzni magunkat. Az alábbi 6 tippnek köszönhetően nem csak kezelni tudjuk a tüneteket, de akár meg is előzhetjük azokat.

Frontérzékenység – Így enyhíthetők a fronthatások

Frontérzékenység tünetei

A fronthatások mindenkinél más panaszokat okoznak, de a leggyakoribbak közé tartoznak az erős fejfájás, a levertség, az ingerültség, a szédülés, a keringési problémák és az alvászavarok. Az alábbiakban 6 tippet osztunk meg, melyek mindegyike képes enyhíteni ezeken a tüneteken.

  1. Ki a szabadba!

Tény, hogy fejfájással és fáradtan nagyon nehezen tudjuk rávenni magunkat, hogy kiszálljunk az ágyból és elhagyjuk a lakást, pedig annak érdekében, hogy leküzdjük ezeket a kellemetlen panaszokat, muszáj lesz ellenük fellépni. Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy ki kell mennünk a szabadba! Teljesen mindegy, hogy épp jó vagy rossz az idő, ugyanis a friss levegő jótékony hatása ilyenkor elengedhetetlen.

A legjobb lenne, ha minden frontérzékeny személy rendszeresen űzne olyan sportot, ami nagymértékben növeli az állóképességét, azaz eljárna futni, kerékpározni, kirándulni, de akár a séta is jó választás lehet. A rendszeres mozgásnak hála jobb lesz a szervezetünk alkalmazkodóképessége, továbbá az immunrendszerünket is megerősítjük.

  1. Eddzük meg a testünket!

A merészebb személyek extrémebb módszerekhez is folyamodhatnak, hogy minél jobban hozzászokjon szervezetük a frontok változásaihoz. Ehhez érdemes gyakran szaunába járni, illetve a váltózuhany is csodákra képes.

  1. Aludjunk!

A szervezetünknek minimum 7 óra alvásra van szüksége, főleg ha nagyon érzékenyen reagálunk a frontok változására. Próbáljunk meg mindig ugyanabban az időben lefeküdni, ha ugyanis mindig ugyanolyan az alvásritmusunk, akkor enyhülhetnek a panaszaink.

  1. Mondjunk le!

Frontérzékeny személyek esetén gyakran az alkohol, a nikotin és a koffein is tovább erősíthetik az időjárás változásával járó kellemetlen tüneteket, így ajánlott lemondani ezekről. Ne igyunk sört, se kávét, illetve a dohányzásról is érdemes leszokni, ha enyhíteni szeretnénk a panaszainkon.

  1. Táplálkozzunk egészségesen!

Azok a személyek, akik figyelnek a súlyukra és az étkezésükre, automatikusan egészségesebben élnek, így máris rengeteget tesznek magukért. Amennyiben gyakran jelentkeznek nálunk a frontérzékenységgel járó tünetek, akkor ajánlott az étkezésünkre is nagyobb hangsúlyt fektetni, ami azt jelenti, hogy kiegyensúlyozottan kell étkeznünk, aminek hatására jelentősen enyhülni fognak a panaszaink. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket.

  1. Igyunk citromfűből készült teát!

A citromfüvet már évtizedek óta használják a frontérzékenység tüneteinek enyhítésére, ugyanis rendkívül hatékony a keringési zavarokkal, a fejfájással és a többi tipikus panasszal szemben. Készítsünk citromfű teát vagy akár tegyünk a fürdővízbe egy kevés citromfüvet, és élvezzük ki jótékony hatását!