Férfiak szépségápolása

Férfiak szépségápolása

Kapcsolódó tünetek:

A környezeti és életviteli ártalmak (dohányzás, alkoholfogyasztás, stressz) ugyanolyan káros hatással vannak a férfiak bőrére, mint a hölgyekére, így ha másért nem is, egészségmegőrzés érdekében a férfiaknak is törődniük kell a testápolással.

Borotválkozás előtt és után

A férfiak (majdnem) mindennapos tevékenysége a borotválkozás, mely rendesen igénybe veszi az arcbőrt. Célszerű az arc megtisztítása a borotválkozás megkezdése előtt. Manapság már nem biztos, hogy elegendő a tiszta víz, a szappan használata pedig kifejezetten ellenjavallt, mert az minden bőrtípust kiszárít. Tanácsosabb borotválkozás előtti szer használata, mely előkészíti a bőrt és a pórusokat is megtisztítja.

A borotválkozási szerekből is alaposan válasszuk ki a bőrtípusunknak leginkább megfelelőt. A zsíros bőrűeknek ajánlott a számukra megfelelő hab használata, mert azok a bőr mélyebben fekvő rétegeinek tisztítását is lehetővé teszik. Fontos, hogy minden bőrtípusra válasszunk lehetőleg olyan terméket, melyben fertőtlenítő összetevők is vannak, mert a legügyesebb borotválkozás is okozhat apró, szabad szemmel nem látható sérüléseket a bőrfelszínen.

A borotválkozás utáni szerek elsősorban csillapítják a borotválkozás okozta égető érzést, és revitalizálják a bőrt. A száraz bőrűek feltétlenül alkoholmentes borotválkozás utáni szert válasszanak. Az érzékeny bőrű férfiak ne restelljék borotválkozás után a kifejezetten nekik szánt krémeket használni, elkerülve így a bőr kivörösödését, kipattogzását. Ha parfümöt, kölnivizet is használnak, akkor illatban azonos borotválkozás utáni szert válasszanak.

Illatszerek

A dezodorálás fontos ápolási elem a férfiaknál, legfőképp nyáron. Kiválasztásánál a tartós hatás legyen az elsődleges szempont, az illat helyett, de arra is figyelni kell, hogy illata ne legyen olyan intenzív, mint a parfümé.

Testápolás, bőrápolás

Nyáron a férfiaknak sem árt a fokozott bőr- és fényvédelem. Nem szégyen, sőt szinte kötelező bőrvédő napozószereket használni, ezzel nem csak a korai öregedéstől, hanem a természet egyéb káros hatásaitól is megvédik az egészségüket.

Vannak kifejezetten a férfiak számára kifejlesztett, különféle bőrtípusra való testápolók. Téli, hideg időszakban a bőr könnyebben kiszárad és sebezhetővé válik, érdemes zuhanyzás után használni.

2016. november 4.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek