Ennyi mindenre jó a teafaolaj

2020. november 25.

Kapcsolódó tünetek:

aknés (pattanásos) bőr

Annak ellenére, hogy tudományos tényekkel nincsenek bizonyítva a teafaolaj jótékony hatásai, rengetegen esküdnek erre az Ausztráliából származó illóolajra, hiszen a gyakorlatban mégis beválik. Lássuk, hogy mi mindenre lehet alkalmazni!

Ennyi mindenre jó a teafaolaj

Ennyi mindenre jó a teafaolaj

#1 – Pattanások és akné ellen

A teafaolajnak gyulladáscsökkentő hatása van, továbbá a sebgyógyulást is gyorsítja. Ebből kifolyólag alkalmas pattanások, sőt mi több, akár akné kezelésére is. Ehhez tegyünk egy-két csepp teafaolajat egy fültisztító pálcikára, majd óvatosan ecseteljük be vele a pattanást. Amennyiben a hátunkon problémás a bőrünk, akkor a fürdővízhez adjunk kb. 10 csepp teafaolajat.

#2 – Szemölcs, körömgomba és herpesz ellen

Ki gondolná, de a teafaolaj még az olyan bőrproblémák kezelésére is alkalmas, mint a körömgomba, a szemölcs vagy az ajakherpesz, ugyanis bizonyítottan gombaölő hatású. Tegyünk pár csepp teafaolajat egy vattapamacsra, majd ezt óvatosan nyomjuk rá az érintett területre. Ha a lábunkon van egy szemölcs, vagy ott alakult ki a körömgomba, akkor készítsünk egy lábfürdőt, amihez adjunk 5-10 csepp teafaolajat.

#3 – Korpa ellen

A teafaolaj egy nagyon kellemetlen probléma esetén is hozhat javulást, ugyanis még a korpa ellen is hatékonyan fel tud lépni, így búcsút inthetünk a száraz, viszkető, korpás fejbőrnek. Ehhez vásárolhatunk speciális teafaolajos samponokat, de ezt akár mi is elkészíthetjük. Ehhez adjunk 5 cseppet egy lágy samponhoz, például babasamponhoz, majd a szokásos módon mossuk meg a hajunkat, pár percig hagyjuk hatni, végül alaposan öblítsük ki.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

#4 – Rovarcsípés

Teljesen lényegtelen, hogy szúnyog-, darázs- vagy bögölycsípésről beszélünk, a teafaolaj egy hatékony szer számos rovarcsípés esetén. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően csökkenti a kialakult duzzanatot, és enyhíti a viszketést is. Sőt mi több, még a gyógyulást is gyorsítja. Ehhez tegyünk pár cseppet egy vattapamacsra, majd ezt nyomjunk rá a csípésre.

#5 – Fogínygyulladás

A legtöbb esetben külsőleg lehet alkalmazni a teafaolajat, viszont a merészebbek összekeverhetik vízzel, hogy ezzel öblögessenek. Baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásából adódóan még fogínygyulladás esetén is alkalmazható. Ehhez egy pohár vízhez adjunk 3 csepp teafaolajat, majd kortyoljunk belőle egyet, és pár másodpercig öblögessünk vele úgy, mint egy hagyományos szájvízzel. Arra fokozottan figyeljünk, hogy soha ne nyeljük le!

#6 – Torokfájás

Az előző módszerrel még a torokfájást is enyhíthetjük, így ilyen esetben is bátran öblögessünk az előbbi módon elkészített teafaolajos vízzel.

#7 – Stressz és szorongás ellen

A teafaolaj nem csak a bőrünkre és a hajunkra van pozitív hatással, hanem a benne található alkoholnak és monoterpéneknek köszönhetően még a kedvünkre, és a közérzetünkre is. Úgy tartják, hogy a stresszt és a feszültséget is képes feloldani, ezen kívül új lendületet ad, továbbá a szorongáson is képes enyhíteni. Ehhez adjunk 10 csepp teafaolajat a fürdővízhez, vagy tegyünk pár cseppet egy aromalámpába, és élvezzük jótékony hatását.