A roboráló étrend

A roboráló étrend

Kapcsolódó tünetek:

Az említett problémák következtében kevesebb tápanyaghoz jut a test, az elveszített tápanyag túlsúlyban van a felvettel szemben. Innen is látható, hogy Nem véletlen, hogy a roboráló étrend célja a szervezet regenerációjának segítése, gyorsítása, támogatása.

Nagy gondot kell fordítani az energiadús, vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjékben bővelkedő élelmiszerek rendszeres fogyasztására. Ennek a típusú diétának egy sarokpontja, alapszabálya, hogy lépcsőzetesen többet és többször kell enni: napi 5-6 alkalommal. Ennek a fajta táplálkozási szisztémának az energiaértéke (2500–4000 kcal/nap) attól függ, mekkora a test leromlásának mértéke.

Fehérjék

A testet építő tápanyagok közül kiemelendők a fehérjék. A roboráló étrend naponta legalább 100 grammnyi fehérje bevitelét írja elő. Mivel fedezhető ez? Tejtermékek, tojás, hús, növényi fehérjék, illetve klinikai tápszerek fogyasztásával lehetséges. Utóbbiak fedezik a megemelkedett vitamin- és ásványianyag-szükségletet is, köszönhetően annak, hogy bennük van az emberi test számára elengedhetetlen vízben (C, B, folsav) és zsírban oldódó (A, D, E, K) vitaminokat, valamint nyomelemeket.

A diéta alapját a zöldségek, a gyümölcsök, a tésztafélék, a kenyérfélék, a tejtermékek és a húsok adják. A cukor bevitelét nem szabad túlzásba vinni, azzal ugyanis értékes tápanyag nem jut a szervezetbe, ám a testtömeget növeli. A cukrot a különböző édesítőszerekkel könnyedén kiválthatjuk.

Étvágy is kell

Az ételek ízléses elkészítése, tálalása és nem mellesleg az általában vett étrendi változatosság nagyon fontos szempont a roboráló étrend sikerét illetően, illetve mindenképp meg kell jegyezni a dúsítás fontosságát, amit leginkább magas fehérjetartalmú tápszerekkel lehet elérni, hiszen könnyen belekeverhetők a legkülönfélébb ételekbe.

A megemelkedett tápanyagszükséglet klinikai tápszerekkel és étrendkiegészítőkkel sokkal könnyebben és gyorsabban fedezhető, mint „hagyományos” élelmiszerekkel, mert előbbiek ideális összetételben tartalmazzák az emberi test számára kellő táplálékot. Önmagukban is fogyaszthatók, de ételbe, italba is belekeverhetők.

Roboráló készítmények és étrendkiegészítők fogyasztása előtt kérjük ki orvos vagy gyógyszerész véleményét!

2015. december 18.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek