A jó keringésért

A jó keringésért

Kapcsolódó tünetek:

B-vitamin

Ezekben találjuk meg: teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, hús, tojás, brokkoli, kelbimbó, dinnye, máj, hús, tojás, káposzta, tejtermékek, teljes kiőrlésű gabonák. Az idegrendszer szempontjából a B-vitaminok rendkívül fontosak, közülük is leginkább a B1 és a B6 vitaminok. A B12 hiánya fáradtságot, depressziót vagy idegkárosodást idézhet elő.

C-vitamin

Ezekben van: citrusfélék, bogyós gyümölcsök, paradicsom, kivi, brokkoli, karfiol, karalábé, paprika. Stresszhelyzetben megnő a C-vitamin felhasználás, ezért fokozott bevitelre van szüksége a szervezetnek. Fontos az érrendszeri megbetegedések megelőzésében , erősíti az immunrendszert.

D-vitamin

Ebben található meg: halmájolajok, máj, tojás, tejtermékek. Érrendszeri megbetegedések megelőzésére jó, javítja a keringést.

E-vitamin

Ezekben van: olajos magvak (diófélék, mandula, mogyoró, napraforgómag), a zöld színű zöldségek (brokkoli, spenót), búzacsíra, avokádó. Miért jó? Az E-vitamin segít a szellemi leépülés és az Alzheimer-kór megelőzésében.

Omega-3 zsírsavak

Ezekben van: olajos halak, halak (lazac, pisztráng, szardínia, busa, makréla), halolaj

Miért jó? A halakban található többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavak egyéb egészségvédő hatásaik mellett az Alzheimer-kór ellen is védenek.

(Gyógy)növények

Ezek jók: ginkgo biloba, zsálya, rozmaring, bazsalikom.

Agyserkentő hatásúak, antioxidáns hatású anyagokkal vannak tele. A ginkgo bilobát hosszútávú kúrában érdemes fogyasztani, serkenti a véráramlást és a memóriát, növeli az agysejtek energiaellátását, éberebbé tesz.

A zsályát kis adagokban ajánlják. A rozmaring salátába, teaként fogyasztva is kitűnő, napi egy teáskanál elég belőle, gyulladásgátló hatású, védi az agyat.

A bazsalikom frissen vagy akár teának elkészítve is stresszoldó, idegnyugtató is, serkenti az agyműködést.

A mindennapi aktivitással szervezetünk vitaminokat és ásványi anyagokat használ fel, melyek megfelelő pótlásához járul hozzá a Centrum®A-tól Z-ig®, mely minden fontos vitamint, ásványianyagot és létfontosságú nyomelemet, valamint luteint is tartalmaz. 

2016. szeptember 7.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek