A higanyos lázmérő már nem forgalmazható

2016. november 7.

Tisztelt Gyógyszerész!

Miért nem kapható higanyos lázmérő?

Tisztelt Kérdező!

2009 áprilisától hazánkban jogszabály tiltja a higanyos lázmérők használatát azt megelőzendő, hogy a véletlen balesetek következtében (pl. törés) higany kerüljön a környezetbe. Egyébként csak ilyen esetben okoz a higany mérgezéses tüneteket.

Tisztelettel: Dr. Kristó Tita Szidónia, Ph. D., gyógyszerész – Csömör Auchan Gyógyszertár

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Milyen fogyókúrás szert szedjünk

Milyen fogyókúrás szert szedjünk?

Bár a diétát segítő készítmények számos változatát találjuk meg az üzletekben, mégsem vagyunk biztosak hatékonyságukban, sokakat pedig a médiában hallható hírek riasztanak el alkalmazásuktól. De mit érdemes tudni róluk?

Mi az az artrózis

Mi az az artrózis?

Ízületeink leggyakoribb betegsége az artrózis, vagyis az ízületi porckopás. Kialakulásában genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak. Megelőzése nagyon fontos, mivel az ízületek megbetegedése a rokkantság leggyakoribb oka.

6 fontos tény az esemény utáni tablettáról

6 fontos tény az esemény utáni tablettáról

Bár a szexuális együttlét terén minden esetben a megfelelő védekezés a helyes út, előfordulhat számos olyan helyzet, ami miatt szükségünk lehet esemény utáni tablettára. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a gyógyszer használatáról.

Minden, amit az Omega-3-ról tudni kell

Minden, amit az Omega-3-ról tudni kell

Az Omega-3 zsírsavakat még diéta alatt sem szeretnénk kihagyni az étrendünkből. Nem véletlenül, hiszen a szervezet általános működési szükségletein kívül jótékony hatásukkal szerteágazóan segítenek egészségünk megőrzésében. Nézzük, pontosan hogyan.

A leggyakoribb allergiát kiváltó okok

A leggyakoribb allergiát kiváltó okok

Allergiát számos dolog válthat ki. Ha allergiás reakciót észlelünk, érdemes végig gondolnunk, mit csináltunk másképpen, mi változott körülöttünk az elmúlt időszakban. Most mutatjuk az 5 leggyakoribb kiváltó okot.