7 meglepő ok, ami miatt fejfájással ébredhetünk

2018. október 6.

Kapcsolódó tünetek:

fejfájás

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor fejfájással indul a nap. Utánajártunk, hogy pontosan milyen tényezők okozhatják a reggeli fejfájást, illetve mit lehet ellene tenni.

7 meglepő ok, ami miatt fejfájással ébredhetünk

7 meglepő ok, ami miatt fejfájással ébredhetünk

Dehidratáció

Ha az esti buli túl jóra sikeredett, és többet ittunk a kelleténél, akkor nem kell csodálkoznunk, ha másnap reggel úgy érezzük, mindjárt szétesik a fejünk. Ezt azonban már azzal is elkerülhetjük, ha lefekvés előtt vizet iszunk. Már pár pohár alkohol is okozhat kiszáradást, ami által kevesebb vér áramlik az agyba, ennek következtében pedig megfájdul a fejünk. A vízfogyasztás a tökéletes megoldás.

Rossz alvási pozíció

A kényelmetlen alvási póz izomhúzódáshoz vezethet a fej és a nyak területén, ami pedig fejfájást okozhat. Javasolt a jó minőségű párnák használata (esetleg nyaktámasszal), melyekkel sokat tehetünk a rossz testhelyzet, ezzel együtt a reggeli fejfájás ellen is.

Szorongás

A szorongás könnyedén okozhat különböző szervi és testi fájdalmat. Amennyiben gyakran ébredünk fejfájással, akkor lefekvés előtt ajánlott légzőgyakorlatokat végeznünk, reggel pedig kb. 10 percig meditálnunk.

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás nem mindenáron okoz fejfájást, sőt mi több, a legtöbb ember addig nem is tudja, hogy magas a vérnyomása, amíg nem jelennek meg nála további tünetek, mint például a homályos- vagy kettős látás.

Fogcsikorgatás

Az esti fogcsikorgatás rettentően megterheli a rágóizmokat, aminek következtében megfájdulhat a fejünk. Ebben az esetben ajánlott fogorvosunk felkeresése, aki egy szájőrrel megoldhatja ezt a problémát, ami még a fogainkat is védi.

Alvási apnoe

Alvási apnoe következtében néha kimarad a légzésünk, ami által csökken a vér oxigén ellátottsága, azonban nő a széndioxid szintje, ami fejfájáshoz vezet. Az alvási apnoe sebészeti beavatkozással vagy életvitelünk megváltoztatásával (pl. fogyás) gyógyítható.

Koffeinmegvonás

Ki gondolná, de a koffeinmegvonás is okozhat reggeli fejfájást. Ha napközben és még este is magas koffeintartalmú italokat fogyasztunk, akkor nagy eséllyel fejfájással fogunk ébredni, hiszen az alvással töltött idő alatt megvonjuk a szervezetünktől a koffeint. Ez könnyedén orvosolható, ha estefelé például már nem kávézunk.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Aleve filmtabletta 24x

    Aleve filmtabletta 24x

    <p>Az Aleve fájdalom- és lázcsillapító, valamint gyulladásgátló hatású nem szteroid gyulladásgátló gyógyszer. Hát,- derék- és ízületi fájdalom kezelésére, valamint fejfájás, fogfájás, fájdalmas menstruációs görcsök, és izomfájdalmak, megfázást és influenzát kísérő fájdalom és láz kezelésére alkalmas.</p>

    2 119 Ft
Túl kevés vagy túl sok – Számít, mennyit alszunk!

Túl kevés vagy túl sok – Számít, mennyit alszunk!

Legtöbbször vagy túl sokat alszunk vagy túl keveset. Általábban utóbbi a jellemző. Pedig az alvás mennyisége kimondhatatlanul fontos.

Összes cikk Alvás témában