Túrázás: mi legyen nálunk?

Túrázás: mi legyen nálunk?

Akik nem szeretnék a napon süttetni a hasukat, nyugodtan választhatnak az erdős-fás, hűsebb kikapcsolódási lehetőségek közül is, ám még ilyenkor sem szabad elfeledkezni arról, hogy az élelem és ivóvíz mellé a bosszúságokat elkerülendő, jó, ha néhány gyógyszer is bekerüljön a hátizsákba.

Minden túra más, lehet az vízi, erdei, hegymászás vagy extrém kaland is. Egy azonban azonos: azoknak a kötszereknek, gyógyszereknek a listája, amit a bakancs és az esőkabát mellé feltétlenül be kell tennünk.

Előre gondolkodjunk!

A nedves, majd meleg idő különösen kedvez a kullancsoknak, ezért fontos, hogy gondoskodjunk a Lyme-kór terjedéséért is felelős állatok ellen. A kullancsok ráadásul a lombos erdőkön, bokros-füves területeken kívül a játszóterekben, parkokban is megjelentek.

A tévhittel ellentétben a Polybé vitamintabletta kullancsriasztó hatását eddig tudományos vizsgálatok nem támasztották alá, a patikákban is kapható kullancsriasztó szerekét viszont igen. Ezekkel ne csak a bőrünket, hanem ruházatunkat is fújjuk be 3-4 óránként.

A bőrünkbe fúródott kullancsot ne kenjük be semmivel, hanem az erre megfelelő eszközzel szedjük ki, amit szintén a gyógyszertárakban beszerezhetünk. Az állatot eztán kullancsbeküldő szettben vizsgálatra küldhetjük, hogy fertőzött volt-e, ennek lehetőségeiről szintén a gyógyszerészünknél tájékozódhatunk.

Kisebb balesetekre

Mint minden szabadtéri elfoglaltság, a túrázás is balesetveszélyes. A kisebb sérülések ellátására, a sebkezelés megkezdéséhez legyen nálunk sebtapasz, jódos fertőtlenítőszer, kötszer. Ízületi gondokkal küzdők a fáslit is előre bekészíthetik a csomagba.

Ezeken kívül jó szolgálatot tehetnek az akár vény nélkül is kapható fájdalomcsillapító szerek, szúnyogriasztó spray-k is. Továbbá, jó, ha van nálunk csípésekre kapható hűsítő gél, amivel nem csak az apró vérszívók okozta kellemetlen tünetek, hanem egyes növények által okozott enyhe allergiás bőrreakciók kezelésére is alkalmas.

A napi rendszerességgel szedett gyógyszereinket se felejtsük otthon!

Kényelmünkért

A természet lágy ölén ritkán találni mosdót, ezért legyen nálunk fertőtlenítő kézmosó folyadék, vagy antibakteriális törlőkendő, WC-papír és papírzsebkendő is.

2013. augusztus 19.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink