Tippek narancsbőr ellen

2020. március 24.

A narancsbőr igencsak gyakori jelenség, amely megközelítőleg a nők 90%-át érinti. Azokat is, akik amúgy karcsú alkattal rendelkeznek vagy rendszeresen sportolnak. A narancsbőr ellen sokféleképp harcolhatunk. Nézzünk is meg pár módszert közelebbről!

tippek narancsbőr ellen

tippek narancsbőr ellen

Melyik fázisban vagyunk?

A cellulitisznak 3 fázisát különböztetjük meg. Fontos, hogy megállapítsuk, melyikben vagyunk, hiszen a narancsbőr visszaszorítása állapotától függően más-más kezelési módot igényel. Az első fázisban csak a bőr összenyomásával válnak láthatóvá a kis ’gömbök’. A másodikban már állva is látszódik az elváltozás, fekve azonban még kisimul bőrünk, míg a harmadikban már fekvő állapotban is szembetűnik a hepehupás felület.

Míg az első fázis eltüntetéséhez általában elég egy kis odafigyelés és pár otthon elvégezhető praktika, addig a második és harmadik fázis már egyre komolyabb eszközöket kíván. Természetesen a szakembert igénylő kezeléseken, eljárásokon kívül a legtöbb tippet alkalmazhatjuk valamennyi fázisban a minél hatékonyabb eredmény érdekében.

Első fázis – Tippek otthonra

Mozgás!

Nem lehet kibújni a rendszeres sportolás alól, ha cellulitról van szó. A testmozgás egyébként is rengeteg pozitív hatással bír szervezetünkre, így tényleg megéri rászánnunk azt a heti pár órát egészségünk érdekében. Zsírégetésre a futás, úszás, kerékpározás azaz az aerob mozgások a legjobbak.

Hideget is, meleget is

Bevált praktika a hideg-meleg váltott zuhany, mivel felpezsdíti fel a vérkeringést, ezzel feszesítve bőrét. Váltsunk hideg és meleg között 3-4 alkalommal egy zuhanyzás alatt, s haladjunk fokozatosan, lábainktól kezdve kezeinken át, törzsünket hagyva a végére.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • BABÉ anticellulitisz krém-gél 200ml

    BABÉ anticellulitisz krém-gél 200ml

    <p><span>Hűsítő hatású gél, amely segít megelőzni a cellulitisz és narancsbőr kialakulását.</span><strong><br />Zsírcsökkentő és zsírbontó</strong><span> tulajdonságaival javíthatja a mikrokeringést, feszesebbé és simábbá varázsolja a bőrt.</span></p>

    8 999 Ft

Radírozzon!

A zuhany fantasztikus kiegészítése, ha rendszeresen végzünk bőrradírozást. Használjunk erre a célra kifejlesztett kesztyűt vagy kefét, és heti pár alkalommal alkalmazzuk a narancsbőr ellenségét is: a tengeri sós testradírt.

Második fázis – Változtassunk

Egészséges étrend

A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a narancsbőr hosszú távú elűzéséhez. Együnk rendszeresen, kerüljük a cukros ételeket és italokat, illetve mindent, ami mesterséges lehet (aromák, színezőanyagok, tartósítószerek). Törekedjünk rá, hogy naponta minimum 2-3 liter nem cukros folyadékot fogyasszunk, és próbáljuk meg a nasikat gyümölcsökre és zöldségekre cserélni.

Masszázs

Egy kis mechanikai stimuláció csodákra képes bőrünkben, hiszen fokozza vér- és nyirokkeringésünk, segít összetörni a zsírsejteket és így felgyorsítja a méregtelenítést, elősegítve a salakanyagok távozását. Nem igényel túl nagy ráfordítást egy kis kisebb, akár zuhany alatt is alkalmazható masszírozó eszköz beszerzése, de akár profihoz is fordulhatunk a problémás területek kezelésére.

Harmadik fázis – Mélyebb probléma

Mindent bele!

A narancsbőr harmadik fázisában már lehet, hogy kötőszövetünk is károsodott, amit regenerálnunk kell, így ez a küzdelem hosszú távú lesz. Kitartóan kell ragaszkodnunk életmódbeli változtatásainkhoz, otthoni praktikáink alkalmazásához, és célszerű ezeket szakember által végzett kezelésekkel is kiegészíteni.

Szépészeti kezelések

Válasszunk hozzáértő szakembert, mivel a megfelelő program és kezeléskombináció egyénre szabott, alkalmazkodik saját testünkhöz, szokásainkhoz, életmódunkhoz, ezt pedig csak egy igazán jó szakorvos tudja biztosítani. A legtöbb cellulit elleni kezelés kúra- vagy programszerű, és 8-10 alkalom után fejti ki igazán hatását. Rengeteg eljárás közül választhatunk, a legnépszerűbbek az elektromos zsírbontó, az ultrahangos és a rádiófrekvenciás kezelések.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata: