Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

2018. április 15.

A szódabikarbóna egy széles körben használható szer, melynek különleges képességeit nem hagyhatjuk szó nélkül. Kiváló segítségünk lehet a jó közérzet, szépségünk és a tisztaság megőrzésben is.

Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

Mi mindenre jó a szódabikarbóna?

Szódabikarbóna a gyógyászatban

A gyomorégés fő ellenszereként ismert szódabikarbóna nem kizárólag a túlevés és a savas ételek okozta kellemetlen tüneteket képes közömbösíteni. Lábfürdőbe keverve hatásos a lábgomba elleni harcban is.

TIPP: két evőkanál szódabikarbónát és egy liter ecetet keverjünk el egy lavór vízben, és áztassuk benne lábunkat 30 percig egy héten keresztül esténként.

Szódabikarbóna a szépségápolásban

Hajápolóként eltünteti a hajformázók maradékait, és mély tisztítást végez a hajon és fejbőrön. Dezodorként is használható egyszerű púderként a hónaljon. Bőrnyugtató és relaxáló hatása egy forró fürdőhöz adva csalogatható elő. Fogfehérítő ereje kiemelkedő. Több fogkrém alapanyagaként is használják, de közvetlenül a fogakra dörzsölve is látható eredményeket érhetünk el vele. Pattanástalanító és zsírtalanító arclemosóként is kedvelt természetes kozmetikum. A szódabikarbónát használhatjuk a bőrkeményedés ellenszereként is.

TIPP: ha a cipőnkbe vagy egy zokniba szórunk szódabikarbónát, és nap közben hagyjuk hatni, nemcsak felpuhítja a bőrt és így megszűnteti a bőrkeményedést, de a lábgomba ellen is hatásos.

Szódabikarbóna a háztartásban

Tisztít, fényesít és fertőtlenít. A makacs vízkő ellenszere. A szódabikarbónával elkevert citromlével lemosott csap makulátlanul csillog majd. A fa konyhapultot is fertőtleníti egy rész ecet és két rész szódabikarbóna segítségével.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata: