A szakítások leggyakoribb okai

szakítás leggyakoribb okai
Sokan azt sem veszik észre, ha romló félben van a kapcsolatuk, csupán a végkifejletkor jönnek rá, hogy már sokkal nagyobb a baj, mint gondolták. De vajon hogyan juthat odáig egy kapcsolat, hogy véget érjen? Eláruljuk a leggyakoribb okokat.

Tévedés

Előfordul, hogy egyesek nem is a párjukba szerelmesek, csupán abba az érzésbe, hogy van valakijük, van kihez hazamenni, és van, akit a párjuknak nevezhetnek, holott semmi sem stimmel igazán. Ez társulhat azzal, ha a másik fél hasonló cipőben jár, de gyakran előfordul, hogy csak az egyik fél él tévedésben, a másik valóban szerelmes. Ha egy pár már nem működik olyan jól, mint az első néhány hónapban, meg kell vizsgálni, vajon mi lehet az oka, ugyanis lehet, hogy az egyik vagy mindkét fél részéről nem valósak az érzelmek.

Megcsalás

Sajnos rengeteg kapcsolat megy tönkre megcsalás miatt. Van, hogy a férfiak, van, hogy a nők lépnek félre, a statisztikák nagyjából egyenlőek. A leggyakrabban azért választja a megcsaló fél a félrelépést, mert elhanyagolva érzi magát, és úgy gondolja, a párja nem fordít rá elég időt, energiát. Azonban vannak, akiket azért csal meg a párjuk, mert egy idő után „belekényelmesednek” a kapcsolatba, és elhagyják magukat, ettől pedig kevésbé lesznek vonzóak a másik fél szemében. Egy kapcsolat két félre épül, ezért sosem szabad az egyiknek kevesebbet beletenni, a másiknak pedig sokkal többet. Előfordul, hogy a nők vagy a férfiak az otthoni veszekedések, kellemetlen helyzetek miatt menekülnek egy harmadik félhez, a megcsalás úgy is megtörténhet.

A harmadik fél akkor keveredhet bele a pár életébe, ha valahol rés van a pajzson, azaz nem elég szoros a kötelék. Vannak olyan párok, akiknél kiderül a félrelépés, mégis együtt maradnak, de sok olyan eset is van, ahol bár nem derül ki, hogy valaki ténylegesen félrelépett, mégis szakítanak, ugyanis meginog a bizalom.

Hazugságok

A legnagyobb hiba egy kapcsolatban a hazugság. Nem csak arról van szó, amikor valaki a párjához nem őszinte, hanem arról is, ha önmagát csapja be. Amennyiben van olyan dolog, amit a másik fél csinál, de nem tetszik, nem szabad elfojtani, és elhitetnünk magunkkal, hogy az rendben van, hiszen az elfojtások, ki nem mondott dolgok borzalmas veszekedésekhez vezetnek. Épp ilyen a titkolózás, mert bizony az is hazugságnak számít, mikor valaki magában igyekszik valamit tartani, de nehezen megy, és az is, mikor a partner hibát követ el, és igazából a párja nem is bocsátott meg érte, de nem meri elmondani.

Korlátozás

Az egészséges kapcsolatokban nincsenek felesleges korlátozások, féltékenykedések. Több millió kapcsolat futott már zátonyra bizalom hiány és felesleges korlátok, elvárások, tiltások felállítása miatt. Attól, hogy két ember egy párt alkot, még egyik sem helyezkedhet a másik fölé, illetve nem szabad az egyéni akaratot a másikra kényszeríteni. Hagyjuk meg partnerünknek a magánszféráját is, és fontos, hogy nem szabad mindenben irányítani, kényszerített szituációkat kialakítani. Ezeket elkerülve sokkal biztosabb lábakon állhat a kapcsolat.
2017. szeptember 28.

Kiemelt ajánlatunk