A nevetés 7 pozitív hatása a szervezetre

2017. október 20.

A tökéletes érzés, melyre mindenki törekszik a boldogság! Ennek egyik kifejező eszköze a nevetés, melynek számos áldásos egészségügyi hatása is van azok mellet, hogy összeköti az embereket és csodálatos kapcsolatokat létesíthet. Az apró mosolytól kezdve a hangos hahotázásig a nevetésnek minden formája pozitív hatású, mely a hideg ismeretlenségből meleg, baráti és családi hangulatot képes teremteni.

nevetés pozitív hatásai

Aki szeret nevetni és még többet szeretne, akár mohónak is tűnhet, de Dr. Lee Berk és Dr. Stanley Tan kutatók a Kaliforniai Loma Linda Egyetemen bebizonyították, hogy a nevetésből nyugodtan törekedhetünk a többre, mert valóban jó hatással van az egészségünkre!

Segít alacsonyan tartani a vérnyomást

Azok, akiknek csökkenteni kell a vérnyomását, jobb, ha becsukják a vasárnapi hírlapot és inkább egy vicclapot lapozgatnak, mert a nevetés segít a vérnyomást alacsonyan tartani, és még csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát is!

Csökkenti a stresszt okozó hormonok szintjét a szervezetben

A stresszhormonok szintjének csökkentésével egyszerre vágja el a szorongást és a stresszt, amely hatással van a testre. Ezenkívül a stresszhormonok csökkentése elősegíti az immunrendszer jobb működését. Gondoljunk csak bele: a vidám társalgások enyhítik a nap stresszét és szerepet játszanak a nevetés egészségügyi előnyeinek kihasználásában. Szakítson tehát időt munka közben is egy-egy mókás történetre!

Jól karban tartja a hasizmokat

A nevetés egyik előnye, hogy segíthet a hasizmok erejének megtartásában. Amikor nevet, a hasizmok dolgoznak, összehúzódnak és kiengednek, hasonlóan ahhoz, ahogy szándékosan tornáztatjuk meg őket. A nevetés közben ráadásul azok az izmok is dolgoznak, melyeket nem tudunk irányítani. A jó hangos kacagás tehát egy mindennapi hasizom edzés, ami sokkal élvezetesebb tud lenni, mint néhány hasprés.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Javítja az állóképességet

A nevetés egy nagy kardio edzés, különösen azok számára, akik képtelenek más fizikai aktivitásra egy sérülés vagy betegség miatt. A szívet megdolgoztatja, és hasonló mennyiségű kalóriát éget el óránként, mint lassú vagy mérsékelt ütemben való séta. Szóval, nevessen a szíve egészségére!

Aktiválja a T-sejteket

A T-sejtek olyan speciális immunrendszert védő sejtek, melyek az egészség megőrzése érdekében aktiválódnak. Amikor nevet, aktiválja a T-sejteket, amelyek azonnal segítenek a betegség leküzdésében. Legközelebb a tél beállta előtt a C- és D-vitamin kúra mellé írjon fel magának nevetés terápiát is!

A nevetés endorfint termel

Az endorfinok a szervezet természetes fájdalomcsillapítói. Nevetéssel felszabadíthatja az endorfinokat, amelyek segíthetnek a krónikus fájdalom enyhítésében és az öröm érzésével töltik fel.

Jó közérzetet biztosít

A nevetés növelheti az általános jó közérzetet. Az orvosok úgy találták, hogy azok az emberek, akik pozitívan állnak az élethez, jobban küzdenek a betegségekkel szemben, mint azok, akik hajlamosak a negatív hozzáállásra. Tehát mosolyogjon sokat és ezáltal éljen tovább is!