Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

2018. május 28.

Míg a korkülönbség egy párkapcsolatban korábban kényes kérdésnek számított, ma már inkább ízlés dolgának tartjuk. Egy viszont ma is biztos: vannak az előnyei és a hátrányai egyaránt.

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Nagy korkülönbség egy párkapcsolatban

Egy idősebb férfi és egy fiatalabb nő kapcsolata

A legtipikusabb érv az ilyen felállás mellett, hogy a férfiak számára több időre van szükség, hogy megérjenek egy komoly viszonyra, így akár tíz-tizenöt éves korkülönbséget is könnyen elbír egy-egy kapcsolat. Egy idősebb férfi megfontoltabb és nagyobb élettapasztalattal bír, ezáltal akár türelmesebben is kezeli fiatalabb párját. Emellett a már meglévő egzisztencia és a kiforrottabb személyiség is különösen vonzó a nők szemében.

 Az előítéletek azonban megkeseríthetik a pár mindennapjait. Van, aki haszonlesőnek titulálja a párkapcsolat női tagját, míg a másik felet trófeaszerzéssel bélyegzik meg. Nehézséget okozhat továbbá, ha az idősebb férfinak már vannak gyermekei egy korábbi kapcsolatából nem szeretné újra kezdeni az apa szerepet.

Egy fiatalabb férfi és egy idősebb nő kapcsolata

Egy idősebb nő magabiztossága, kiegyensúlyozottsága és kiforrott személyisége komoly vonzerő a másik nem számára. Egy korban előrébb járó hölgy sokkal érettebb az intim együttlétek során is, ami párjuk számára szintén imponáló. Cserébe egy fiatalabb férfi szerelme az, ami hízelgő és önbizalomnövelő.

Az előítéletek azonban egy ilyen párkapcsolattal szemben sokkal erősebbek, mint fordított esetben. Nemtetszésüket sokan ki is nyilvánítják, és a fiatalabb férfit irányítani való bábként állítják be, mely negatív érzéseket kelthet mindkét félben. A családalapítás kérdése bonyolultabb a változó korhoz közelebb lévő nők számára, és a ketyegő biológiai óra megmérgezheti a kapcsolatot.