Miről árulkodik arcunk? Ezeket a jeleket figyelje! 2. rész

Miről árulkodik arcunk? Ezeket a jeleket figyelje! 2. rész

Arctérkép és pattanások

A kínai orvoslás az arcot ugyanúgy térképnek tartja, mint a talpat. Ennek megfelelően az arcon megjelenő egyenetlenségekből ki lehet olvasni a szervi problémákat. Akinek a homloka közepe pattanásos, annak idegrendszeri problémái lehetnek, a felső, hajvonal alatti terület a vastagbél állapotára, a homlok oldalsó részei pedig hormonális és pajzsmirigy gondokra utalhatnak. Akinek mindig a szemöldöke között jelennek meg a pattanások, érdemes kevesebb tejet, cukrot, zsíros ételt és állati eredetű fehérjét fogyasztani, mert a májfunkcióiban zavar állt be.

Az orrhegyre nőtt pattanás, azon kívül, hogy bosszantó, szívproblémákat, túlfeszített élettempót, elfojtott feszültséget jelez. Az orrcimpa kipirosodása a hörgők gyulladásos folyamatait tükrözi, az orrtő a lép állapotát mutatja. A hasnyálmirigy problémákkal küzdőknél pedig az orrnyergen lehet különféle foltokat, pattanásokat észlelni. Az orca a mellkasé, a tüdőé és a májé, így az itt megjelenő elváltozások, grízek ezen szervek zavarait jelezhetik.Az állon előbukkanó mitesszerek rossz emésztésre és kismedencei gyulladásra utalnak. A szájzug berepedései vashiányra és vérszegénységre hívhatják fel a figyelmet, az itt megjelenő pattanás pedig máj- és epepanaszokat jelezhet.

Ráncok

A homlokon kialakuló vízszintes irányú, ún. gondolkodó ráncok, a szemöldökök között függőlegesen futó haragos ráncok vagy a száj körüli nevető ráncok általában az egyénre jellemző mimika miatt alakulnak ki. Mivel az évek múlásával bőrünk veszít rugalmasságából, a kötőszövet pedig egyre lazább, ezek a vonalak egyre mélyebbé válnak. Ugyanakkor idő előtti kialakulásukat a helytelen életmód is okozhatja és felhalmozódott méreganyagok jelenlétére utalhatnak. A szemöldök közötti függőleges ránc jelezheti, hogy az illetőnek jobban oda kell figyelnie a máj-, vese-, lép-, hasnyálmirigy egészségére, a homlokon vízszintesen futó ráncok tulajdonosának pedig a vastagbele gyengébb. Az arcon két oldalt húzódó függőleges ráncok a vékonybél állapotát mutatják. A száj körül formálódó ráncok – az ún. zsákszáj – oka a csökkent bélműködés.

Foltok

Az arcon megjelenő foltok általában valamilyen belső elváltozásra utalnak. Attól függően, hogy hol tűnnek fel és hogy milyen jellegűek, lehet következtetni a baj forrására. Jelezhetnek emésztési zavarokat, hormon és anyagcsere problémákat, de bizonyos szívbetegségeket is.

2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk