Miről árulkodik arcunk? Ezeket a jeleket figyelje! 1. rész

Miről árulkodik arcunk? Ezeket a jeleket figyelje! 1. rész

Fakó bőr, petyhüdt arc

Sokszor elég a napi folyadékbevitelt növelni és pár nap elteltével bőrünk visszanyeri eredeti ragyogását. Ha ugyanis nem fogyasztunk elegendő vizet, szervezetünk dehidratálttá válik és előbb-utóbb ennek jelei lesznek külsőnkön is: száraz és élettelen bőr, cserepes ajkak, töredező és fénytelen haj formájában. A fakó bőrtónus jelezhet vitamin- és ásványianyag-hiányt is: lehet, hogy kevés a szervezetünkben a vas-, A-, E- vagy esetleg B vitamin. Ha vannak egyéb tünetei is, mint pl. fáradékonyság, emésztési zavarok, görcsök, érdemes vérképet csináltatni a probléma okainak felderítésére!

Kitágult pórusok

Bőrünk pórusain keresztül lélegzik, ezeken át távozik az izzadság, a méreganyagok. Ha azt tapasztaljuk, hogy bőrünk tág pórusúvá válik, akár az emésztésünkkel is lehet gond! Mivel a szervezet minden módon igyekszik megszabadulni a salakanyagoktól, a pórusok megnyitásával is könnyíti a kiürítést. A helyreállítás megfelelő folyadékpótlással, a finomított, cukros ételek kerülésével és minél több nyers étel fogyasztásával lehetséges.

Karikák a szem körül

A szem körül megjelenő karikák légúti megbetegedésekre, gyulladásokra, víz-és ásványianyag-hiányra utalhatnak. Ennek oka lehet a túl sok koffein- és sófogyasztás, kialvatlanság, de okozhatja veseelégtelenség, a szervezet víz- és sóháztartásának felborulása is. Egy lábon kihordott felsőlégúti megbetegedés, nátha szövődménye lehet az arc- és homloküregben visszamaradó, pangó váladék, amely miatt ugyancsak duzzanat jelenhet meg a szemek körül. Ezek a jelek ugyanakkor utalhatnak vérszegénységre, valamint arra is, hogy a szervezet kevés oxigénhez jut. Ha keveset tartózkodunk kint a szabadban, nem mozgunk rendszeresen, számolhatunk ezzel a kellemetlen tünettel.

Duzzadt, kipirosodó szemek és táskák

A szem nagyon érzékeny szervünk, amely a szervezetben és a lélekben zajló folyamatokat is jelzi. Ha gyakran begyullad és egyben meg is duzzad, az arra utalhat, hogy túlterheltük az emésztőrendszerünket, főként a beleket, de pajzsmirigy problémákra és só- valamint vitaminhiányra is felhívhatja a figyelmet. Duzzanat jelentkezhet akkor is, ha méregtelenítő kúrába kezdtünk és a vese, máj intenzív munkára van fogva vagy ha előző este a kelleténél több alkoholt fogyasztottunk.

A szem alatti táskák leginkább bőrünk felborult vízháztartását jelezhetik, de figyelmeztethetnek veseelégtelenségre, a tüdő megbetegedésére, fogínygyulladásra, orrmelléküreg gyulladásra is.

Toka

Az áll kipárnásodása nem csak annak a jele, hogy több kalóriát viszünk be, mint amennyit kellene, de a zsír lerakása ezen a területen a vese csökkent működésére is utalhat. A megoldást ebben az esetben is az egészséges életmód és a bőséges folyadékfogyasztás jelenti.

2016. október 3.

Kiemelt ajánlatunk