Mire jó a halolaj?

Mire jó a halolaj?

Korábbi kutatások bebizonyították, hogy az érrendszeri védőhatásért az omega-3 zsírsavak felelősek, s ezen belül is leginkább két molekula, az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) hatékony.

A növényi eredetű ételek nem tartalmaznak omega-3 EPA-t vagy DHA-t, amelyek azonban a halakban és más tengeri élőlényekben megvannak. Az Omega-3 EPA és DHA bevitelhez a halolaj az egyik legideálisabb forrás.

Amit az omega-3-ról tudni kell

A szervezetünk megfelelő omega-3 és omega-6 arányának visszaállításához javasolt halolajat fogyasztani, mert az nem tartalmaz omega-6 zsírokat.

Az omega-3 legkedvezőbb forrása a vadhalászatból származó hidegvízi hal, amely csaknem 40%-ban tartalmaz omega-3 EPA és DHA zsírsavat.

A halolaj minőségét meghatározó paraméterek:

  • a készítmény tisztasága,
  • stabilitása,
  • mellékhatásoktól való mentességük.

Előállítása

A halolajak előállítása összetett folyamat, mivel az omega-3 zsírokon kívül fontos összetevők is vannak a halakban, melyek elveszhetnek a folyamat során (pl. sejtvédők). A gyártási folyamatok nagyban meghatározzák egy készítmény hatékonyságát és biztonságosságát.

A halolaj biztonságát a tisztasága garantálja, mely abból adódik, hogy a gyártás során megtisztítják a készítményt a környezeti szennyeződésektől (pl. nehézfémek).

A halolaj stabilitása a halolajban megtalálható természetes antioxidánsok és a természetes E-vitamin keverék hatásmechanizmusán alapszik. A sejtvédő antioxidánsok hiánya és a nem kielégítő E-vitamin keverék ronthatja a készítmény hatékonyságát.

A természetes, stabil halolajnak nincs mellékhatása, de fontos, az ilyen típusú készítményekből is az ellenőrzött, minőségi terméket vásároljuk, megbízható helyről.

2016. október 27.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink